De beste mobiele airco! 7 airco’s uitgebreid getest voor 2024

In de zomer kan het soms ondraaglijk heet worden, zeker in ruimtes zonder airconditioning. Mobiele airco’s bieden dan een uitkomst omdat ze gemakkelijk te verplaatsen zijn en verkoeling kunnen bieden waar je het nodig hebt.

Om te zien welke mobiele airco’s de beste opties zijn, hebben we zeven verschillende modellen getest voor 2024.

We zullen de functies, prestaties, en prijzen van elk van deze mobiele airco’s bespreken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken bij het kiezen van de juiste airco voor uw behoeften.

Wat is de beste mobiele airco in 2024?

De beste mobiele airco’s op de markt zijn er in alle soorten en maten, met verschillende prijskaartjes, koelvermogens en functies. Maar welke zijn nu de beste keuzes? Wij hebben drie favorieten: de stille DeLonghi EX100, de krachtige Eurom Coolperfect 180 Wifi en de voordelige Evolar EVO-12000C.

De DeLonghi EX100 is na vele jaren nog steeds een van de stilste mobiele airco’s op de markt. Met een geluidsniveau van slechts 47 decibel is hij nauwelijks te horen, zelfs niet op de hoogste ventilatiestand. Met een koelvermogen van 10.000 BTU is hij geschikt voor ruimtes tot 35 vierkante meter. De airco heeft een energielabel van A+ en is daarom zuinig in gebruik. Bovendien heeft de DeLonghi EX100 een moderne uitstraling en een compact formaat, zodat hij in elke kamer past.
DeLonghi-Pinguino-PAC-EX100-SILENT.
DeLonghi Pinguino PAC EX100 SILENT

De Eurom Coolperfect 180 Wifi is een krachtige mobiele airco met een koelvermogen van maar liefst 18.000 BTU. Hiermee kan hij ruimtes tot 100 vierkante meter verkoelen, waardoor hij perfect is voor grotere ruimtes zoals woonkamers of kantoren. Bovendien beschikt hij over wifi, waardoor hij gemakkelijk op afstand te bedienen is via de bijbehorende app. De Eurom Coolperfect 180 Wifi heeft ook een modern design en is relatief compact voor een airco met zoveel vermogen.
De Evolar EVO-12000C is een voordelige mobiele airco met een koelvermogen van 12.000 BTU. Hij is geschikt voor ruimtes tot 40 vierkante meter en heeft een energielabel van A. Hoewel hij niet de krachtigste of meest geavanceerde optie is, is hij wel een goede keuze voor wie een beperkt budget heeft en toch verkoeling nodig heeft. De airco heeft een eenvoudig ontwerp en is gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde afstandsbediening.
Kortom, de DeLonghi EX100 is de beste keuze voor wie op zoek is naar een stille mobiele airco, de Eurom Coolperfect 180 Wifi is de beste keuze voor wie een krachtige airco nodig heeft en de Evolar EVO-12000C is een goede keuze voor wie een voordelige optie zoekt.

Eurom-Coolperfect-180-Wifi
Eurom-Coolperfect-180-Wifi

Eurom Coolperfect 180 Wifi Test

De Coolperfect 180 heeft het meeste koelvermogen van alle airco’s die momenteel beschikbaar zijn! Met een koelvermogen van maar liefst 18.000 BTU is de airco geschikt voor ruimtes tussen de 42m2 en 70m2.

Tijdens de test sprongen er een aantal dingen in het oog. Op de eerste plaats vinden we het een mooi model, Eurom gebruikt kunststof die wat meer premium dan wat we zien bij de concurrentie. Het is daarnaast ook niet te groot voor een model met zo’n hoog koelvermogen.
Daarnaast zijn we erg te spreken over de verwarming functionaliteit zodat je de machine ook in de winter kan gebruiken. De Wifi functionaliteit en bijhorende app zijn er handig, zo kan je de airco alvast aanzetten als je onderweg naar huis bent van werk op een warme zomerse dag!

Een nadeel is dat het apparaat resoneert aan de zijkant, dit kan je oplossen met wat knutselwerk, maar dat is natuurlijk niet wat we verwachten van zo’n grote aankoop. Ook kan de airco op gebied van geluid nog verbeteren in de toekomst, maar dat geldt voor de meeste mobiele airco’s.

Lees de volledige review
Score: 7,7

 • Koelvermogen: 7
 • Bouwkwaliteit: 6,5
 • Geluid: 7
 • Functionaliteiten: 9
 • Installatie en gebruiksgemak: 8.5

Eurom PAC 9.2 Test

De PAC 9.2 is lekker compact, licht, en van een prima bouwkwaliteit. Met een koelvermogen van 9000BTU is de airco geschikt voor ruimtes tussen de 20m2 en 32m2.
Helaas is de PAC 9.2 niet één van de stille airco’s. Ben je daar naar op zoek dan raden wij aan om even te kijken in ons advies.
Qua functionaliteiten is het apparaat beperkt, zo ontbreekt er bijvoorbeeld een slaap/nacht modus. Wel heeft de airco een ontvochtiging modus, als je dit graag wilt dan hoef je dus geen apart apparaat te schaffen!

Lees de volledige review

Score 6,8

 • Koelvermogen: 6,5
 • Bouwkwaliteit: 7
 • Geluid: 6
 • Functionaliteiten: 7
 • Installatie en gebruiksgemak: 7,5

De Duux North 18K. Plant for scale!

Duux North Smart 18K Test

De Duux North Smart 18k mobiele airconditioner is een krachtige en stijlvolle optie voor het koelen van grote ruimtes. Ondanks het hoge aantal BTU is deze airco verrassend compact en heeft het de kleinste omvang van alle airconditioners met 18.000 BTU die we hebben gezien. De bouwkwaliteit is uitstekend en we waarderen de meegeleverde raamafdichting. Het energielabel A zorgt voor een gemiddelde zuinigheid, wat we verwachten van een dergelijk apparaat. Helaas is het geluidsniveau mogelijk te luid voor gebruik in de slaapkamer en ondersteunt het apparaat geen 5Ghz wifi. Ook mist het de optie om op te warmen. Over het algemeen geven we de Duux North 18k een ruim voldoende en raden we het aan voor het snel afkoelen van een grote ruimte naar een aangename temperatuur.

Lees de volledige review
Score: 7.9

 • Koelvermogen: 8.5
 • Bouwkwaliteit: 8
 • Geluid: 5,5
 • Functionaliteiten: 9
 • Installatie en gebruiksgemak: 8,5

Trotec PAC 2600 X Test

trotec-pac-2600-x
Trotec PAC 2600 X

De Trotec PAC 2600 X heeft een uitstekende bouwkwaliteit voor een budget airco. Met een koelvermogen van 9000BTU is de airco geschikt voor ruimtes tussen de 20m2 en 32m2.
De airco heeft innoverende functionaliteiten zoals de “follow-me” modus en is erg eenvoudig te installeren met een nieuw systeem voor de afvoerslang montage. Ondanks dat de airco stiller is dan zijn voorgangers maakt de machine nog steeds behoorlijk wat geluid, met name de compressor kan storend zijn.

Lees de volledige review
Score: 7,3

 • Koelvermogen: 6
 • Bouwkwaliteit: 8
 • Geluid: 6,5
 • Functionaliteiten: 8,5
 • Installatie en gebruiksgemak: 8,5

Trotec PAC 2610 X Test

De PAC 2610 is inmiddels een wat verouderd model maar kan nog steeds doen wat het moet doen. Met een koelvermogen van 9000BTU is de airco geschikt voor ruimtes tussen de 20m2 en 32m2.

We hadden nogal wat aan te merken over de bouwkwaliteit en de hoeveelheid geluid die de airco produceert, maar alsnog kan de airco voor de nodige verkoeling zorgen in de zomer. Mocht je ergens een hele goede aanbieding tegenkomen dan is de PAC 2610 X het overwegen waard. Zo niet dan raden we aan om verder te kijken!

Lees de volledige review
Score: 6.4

 • Koelvermogen: 6
 • Bouwkwaliteit: 6
 • Geluid: 5,5
 • Functionaliteiten: 7
 • Installatie en gebruiksgemak: 7,5

Vechline 7000 BTU Test

Op zoek naar een mobiele airconditioner met een krachtig koelvermogen voor de caravan? Dan is de Vechline 7000 BTU mobiele split airco wellicht iets voor jou. De mobiele split airco is geschikt voor ruimtes tussen de 16 en 28 vierkante meter en heeft een verbruik van 760W, wat iets zuiniger is dan een gemiddelde mobiele airco met energielabel A. De airco is wel zwaarder dan de Mestic en Eurom mobiele airco’s, wat hand in hand gaat met het koelvermogen.

Lees de volledige review
Score: Geen Score

Pluspunten:

 • Krachtig genoeg voor een grote caravan
 • Ook geschikt voor binnenshuis
 • Slang is lekker lang!

Mestic-Spa-3000
Mestic-Spa-3000

Mestic SPA-3000 Test

We zijn onder de indruk van de voordelen die deze mobiele split airco biedt ten opzichte van traditionele mobiele airco’s. De dunne slang naar buiten betekent dat er mogelijk geen raamafdichting nodig is en het storende geluid dat vaak bij mobiele airco’s te horen is, is volledig afwezig. Bovendien wordt de hele binnenunit gekoeld, dus er is geen warm element meer binnenshuis. De koelprestaties zijn ook goed genoeg om een kleine ruimte van 6 tot 9 vierkante meter goed te koelen tijdens de warmste zomerdagen. Voor grotere ruimtes is het aan te raden om ons artikel te lezen met alle mobiele split airco’s die momenteel op de markt zijn. Over het algemeen zijn we erg blij met deze innovatie en we hopen dat mobiele airco fabrikanten ook aan de slag gaan met een mobiele split variant.

Lees de volledige review
Score: Geen Score

Pluspunten:

 • Krachtig genoeg voor de kleine ruimte of caravan
 • Ook geschikt voor binnenshuis
 • Slang is lekker lang!

Geef een reactie