De Mobiele split airco, 3 modellen vergeleken voor 2020!

Mobiele split-unit airco’s zijn zeldzaam in Nederland en Belgie maar kunnen wel een hele interessante optie zijn. De algemene consensus is dat ze stiller zijn en beter werken dan de gebruikelijke mobiele airco, en mogelijk ook nog eens energiezuiniger. De reden daarvoor is omdat het apparaat is opgesplits in twee delen, waarbij het luidrichtige deel (de condensor) buiten staat. Het nadeel is dan wel de prijs, voor een vergelijkbaar koelvermogen in BTU betaal je al snel twee of drie keer zo veel voor een mobiele split airco ten opzichte van een normale mobiele airco.

De Trotec PAC 4600

Trotec is een van de bekendste merken in Nederland wat mobiele airco’s betreft. Naast het gebruikelijke assortiment heeft het bedrijf ook een split airco, de PAC 4600.
De PAC 4600 is qua uiterlijk erg vergelijkbaar met de mobiele airco’s van Trotec. Het koelvermogen is erg goed, met maar liefst 14.500 BTU is de airco geschikt voor ruimtes tot zo’n 58m2 bij goede isolatie.
De hoeveelheid lawaai die het apparaat maakt is ten opzichte van mobiele airco’s erg mild. Zo’n 57dB volgens de officiele ISO meting, dat is vele malen beter dan de 62 tot 65dB die gebruikelijk is voor een mobiele airco. Op het laagste niveau is het geluid zo’n 45dB op een afstand van 1 meter. Houdt er rekening meer dat de buitenunit ook geluid maakt, zo’n 62dB.
De mobiele split airco heeft een energielabel B. Vergelijk dit niet direct met de energielabels van mobiele airco’s, want ondanks dat het apparaat geen A label heeft is het weldegelijk zuinger dan een normale mobiele airco met A label. Die hebben namelijk een EER van zo’n 2,6, waarbij deze mobiele split airco een EER van 3,1 heeft.

En dan de prijs, dat valt niet mee! De Trotec PAC 4600 is te koop vanaf zo’n 1600 euro. Vele malen duurder dan een mobiele airco, maar dat scheelt dan wel een hoop lawaai binnenshuis!

Naast de PAC 4600 heeft Trotec ook nog een aantal industriele mobiele split airco’s. Deze hebben wij niet nader bekeken aangezien het geen consumenten producten zijn, en de prijzen lopen op tot in de duizenden euro’s. Dit betreft de Trotec Portatemp 4500 S, Trotec PT 6500 S, en Trotec PT 15000 S.
Trotec PAC 4600

De Remko RKL 495 DC (S-Line)

Het Duitse bedrijf Remko die net als Trotec ook normale mobiele airco’s verkoopt heeft twee mobiele split-unit airco’s: De Remko RKL 495 DC, en de Remko RKL 495 DC S-Line. Ze verschillen alleen qua uiterlijk, de S-Line heeft namelijk een “moderne” zilveren look.
Qua specificaties lijkt de RKL 495 veel op de Trotec PAC 4600. Zo hebben ze beide een energielabel B en een koelvermogen van 14.500 BTU. Ook het geluid is vrijwel hetzelfde, 57dB volgens ISO, minimaal 47dB voor de binnenunit, en 62dB voor de buitenunit. Je zou bijna zeggen dat ze uit dezelfde fabriek komen!
Qua prijs is de RKL 495 is wel ietwat goedkoper dan de Trotec, maar de S-line gaat al snel richting de 2.000 euro.
Momenteel is de RKL 495 beschikbaar op Amazon Duitsland, hopelijk ook snel op de Nederlandse versie!
Lokales Raumklimagerät RKL 495 DC mit Außenteil und Innengerät - Farbe weiß
Remko RKL 495 DC

De Eurom AC2401, voor de Caravan en kleine ruimte

De Eurom AC2401 hebben we al uitvoerig besproken in onze caravan airco koopgids, en nog steeds is het een hele populaire mobiele split airco.
Daarbij moeten we wel meteen aangeven dat de airco een stuk minder krachtig is dan de split airco’s die hierboven beschreven zijn. De AC2401 is echt alleen geschikt voor kleine ruimtes zoals de Caravan, Camper, of kleine slaapkamer. Met 2400BTU kan de airco ruimtes koelen van zo’n 6 tot 9m2.
Mocht dit voldoende zijn, dan kunnen we de airco van harte aanraden, de reviews zijn over het algemeen erg goed.

Eurom AC 2401

Bedankt voor het lezen, hebben we nog mobiele split airco’s gemist?

Toch aan het overwegen om een normale mobiele airco te kopen? Lees dan verder op deze website om er achter te komen welke mobiele airco het beste bij jouw ruimte past, of ga simpelweg voor onze adviezen:

PLAN - PRICE

Description

text

text

Trotec 2010-SH

Koelen en verwarmen voor een zeer aantrekkelijke prijs. Onze keuze voor kleine ruimtes!

De'Longhi PAC EL98 ECO

Stil, Zuinig, 5 jaar garantie, en van alle gemakken voorzien. Geschikt voor ruimtes tot zo'n 35m2.

Eurom 180 Wifi

De meest krachtige mobiele airco ter wereld. De Eurom Coolperfect 180 wifi kan bijna elke ruimte verkoelen!

Geef een reactie