Nader bekeken: De Nederlandse Inventum Mobiele Airco’s!

De mobiele airco’s van Inventum zijn ontzettend populair in Nederland. Met name op bol.com komen ze steeds weer terug in de lijst van meestverkochte airco’s. Voor ons een reden om ze van wat dichterbij te bekijken, en te vergelijken met andere populaire modellen!
De zwarte Inventum AC902B

Wie zijn Inventum?

Inventum is een Nederlands bedrijf met het hoofdkantoor gevestigd in Arnhem, en bestaat inmiddels al 110 jaar. Dat is voor ons goed nieuws, want dat betekent dat je met een gerust hart een prijzige airco kan aanschaffen zonder dat ze (waarschijnlijk) op korte termijn tegen een faillissement aankijken.

Het bedrijf is vooral bekend om verschillende huishoudelijke apparaten, van waterkokers tot vaatwassers en alles er tussen in. Mobiele airco’s dus ook! Momenteel heeft het bedrijf vijf mobiele airco’s op de markt.
De officiele website

Vijf jaar garantie

Inventum biedt op haar meeste producten maar liefst 5 jaar garantie, en de mobiele airco’s vallen daar ook onder. Dit vergelijkbaar met de garantie van De’Longhi’s mobiele airco’s.
Dit is natuurlijk heel fijn, en wat ons betreft een groot pluspunt. De voorwaarden van de 5 jaar garantie kun je hier vinden.
Review: Vijf modellen van 7.000 BTU tot 12.000BTU

Inventum verkoopt op dit moment vijf modellen in 2021 en focust zich vooral op het budget segment. De goedkoopste twee modellen zijn de AC701 en de AC901, die al te koop staan tussen de 230 en 260 euro. De mooie zwarte AC902B is iets duurder, maar van alle Inventum mobiele airco’s de stilste. De AC905W en AC125W zijn ook wat duurder maar hebben een modern design en extra functionaliteiten. De AC125 is daarnaast ook de meest krachtige mobiele airco van Inventum, met maar liefst 12.000 BTU

Gebruik onze BTU calculator om te berekenen hoeveel BTU je nodig hebt voor jouw ruimte!

Vergeleken met de concurrentie, niet de zuinigste

Qua energieverbruik laat Inventum niks nieuws zien ten opzichte van de concurrentie. Een EER van 2,6 is heel gebruikelijk voor de 9.000 BTU modellen, waardoor de AC901 en AC701 in de middenmoot zit. Een EER van minder dan 2,6 is tegenwoordig echt niet geweldig, mocht je de zuinigheid dus belangrijk vinden, dan zouden wij je aanraden om verder te kijken. Bekijk ook ons overzicht van de meest zuinige mobiele airco’s

De AC902B, stil model?

Wat verder opvalt is dat de zwarte AC902B een stuk minder geluid maakt dan de andere airco’s met 63dB ten opzichte van 65dB volgens officiële ISO specificaties. Volgens de website van Inventum is het laagste geluidsniveau van deze airco slechts 47dB, wat zeer aangenaam is. De klanten reviews door consumenten die de airco getest hebben liegen er ook niet om, over het algemeen zeer positief

Geluid en verdere functionaliteiten

De twee duurdere modellen, de AC905W en AC125W zijn van alle gemakken voorzien. Een luxe raamafdichtingskit is aanwezig, de airco’s hebben 3 ventilator standen, een Auto restart functie, timer, en een swingfunctie voor optimale luchtverplaatsing.
De AC902B heeft een energiezuinige slaapfunctie, maar de sing functie ontbreekt.
De twee goedkopere modellen moeten het zonder timer en swingfunctie doen, en hebben ook slechts twee ventilatorstanden.
Conclusie

De mobiele airco’s van Inventum hebben voor ieder wat wils voor een zeer goede prijs. De twee goedkope modellen AC901 en AC701 zijn ietwat uitgekleed maar doen wat ze moeten doen. Ze zijn daarnaast ook gemiddeld qua energiezuinigheid.
De andere drie modellen zijn daarnaast niet zo zuinig, maar voor een prijs van rond de 300 euro voor de 9000BTU modellen, en 400 euro voor het 12.000 BTU model AC125 kan je nog steeds een goede slag slaan.
De AC902B heeft daarnaast een mooie zwarte uitstraling en kan erg stil zijn.

Veel innovatie moet je niet van deze airco’s verwachten, dus ten opzichte van merken zoals Eurom en DeLonghi zijn ze minder krachtig, zuinig, en uitgebreid. Maar daar tegenover staat wel een uitstekende prijs!


Geef een reactie