Makro Tarrington House Airconditioner, een goede koop?

Makro heeft deze week twee mobiele airco’s in de folder, de Tarrington House MAC2530C en MAC2320C.

Voor ons was Tarrington House nog een onbekend merk. Het blijkt het huismerk van Makro te zijn. Ze gaan Coolblue dus achterna!

2020 Update: Makro heeft inmiddels haar 2020 modellen op de markt gebracht. Naast de MAC2320C van vorig jaar is er nu ook de MAC2540C en MAC3540C.
De MAC3540C geeft veel waar voor zijn geld, met maar liefst 12.000 BTU voor zo’n 360 euro. Zo goedkoop zagen wij alleen bij Trotec vorig jaar, maar zij hebben de prijzen inmiddels ook wat opgeschroefd. Wat ons betreft dus een goede koop!

De nieuwe Tarrington House modellen zien te koop op Makro.nl

Ons advies voor de beste modellen op voorraad!

PLAN - PRICE

Description

text

text

Fuave ACB09K01

Koelen voor een zeer aantrekkelijke prijs. Onze keuze voor kleine ruimtes!

Eurom 180 Wifi

De meest krachtige mobiele airco ter wereld. De Eurom Coolperfect 180 wifi kan bijna elke ruimte verkoelen!

DeLonghi EL98 Eco

Stil, Zuinig, 3 jaar garantie, en van alle gemakken voorzien. Geschikt voor ruimtes tot 25m2.

Wat is Makro Tarrington House

Tarrington is het eigen merk van Makro, waaronder ze een brede collectie kwaliteitsproducten aanbieden. Het gaat voornamelijk om producten in en rondom het huis. De focus ligt op een scherpe prijs, want ze kopen groot in!

Tarrington House: MAC2530C en MAC2320C

De mobiele airco’s van Tarrington House lijken een volledig nieuw product te zijn in Nederland, we kunnen er namelijk bijna niks over vinden. Ze zijn niet op de website van Makro beschikbaar en blijkbaar alleen maar in de winkel te koop.
Als we verder zoeken komen we de airco tegen op de Tsjechische website van Makro, een Duitser die hem tweedehands verkoopt, en een Griekse website maar dan met de naam Margarit MAC2530C, merkwaardig!

Specificaties

De airconditioners staan geadverteerd met een BTU van 9000 en 8000. Wat het geschikt maakt voor kleine (slaap)kamers, gebruik onze BTU calculator om het geschikte hoeveelheid koelvermogen voor jouw kamer te vinden!
Verder hebben ze een afmeting van: 70 x 33,5 x 41 cm.

Meer specificaties staan helaas niet in de folder, maar op de Tsjechische website van Makro hebben we wat meer info kunnen achterhalen, dit betreft wel een ouder model van de MAC2530C. Dit model weegt 26,6KG, heeft 3 ventilator standen en energielabel A.

Update 28-4-2019:

Inmiddels hebben we wat meer informatie over de airco ontvangen van Michel, die het product heeft aangeschaft en een berichtje heeft achtergelaten in de reacties. Van harte bedankt Michel!

Energieverbruik: Het 8000 BTU model heeft volgens de Makro in Watt een koelvermogen van 2300. Normaal gesproken zou dit 2050W moeten zijn volgens de juiste conversie, dus mogelijk heeft het model een koelvermogen die zelfs wat boven de 8000 BTU ligt.
Het apparaat heeft daarnaast een maximaal energieverbruik van 950W. Dit geeft het apparaat een rendement van 2,43 EER, wat iets beneden het gemiddelde ligt. Er zijn namelijk meerdere airco’s in deze prijsklasse met een rendement van 2,6 of hoger.
Makro geeft overigens zelf wel aan dat het rendement 2,6 EER is, dus mogelijk is het apparaat in gemiddeld gebruik wel wat efficienter.

Het apparaat heeft daarnaast energie label A, wat zeer gebruikelijk is bij budget airco’s. We hebben dit jaar slechts 1 model gezien onder de 400 euro met energielabel A+

Geluidsniveau: Volgens de documentatie is het officiële geluidsniveau 63,9 dB. Dit is erg hoog en mogelijk de officiële gemeten waarde volgens de ISO specificaties. In dat geval is de airco wel bovengemiddeld, waarbij de concurrentie veelal gemeten is op 64 of 65 dB. Helaas weten we niet wat het geluidsniveau op de laagste stand is, we hopen dit zo snel mogelijk te kunnen meten!

Kenmerken

De Airco heeft drie ventilator standen, en kan daarnaast ook op een “auto” stand staan die de snelheid aanpast op basis van de ingestelde temperatuur. Het apparaat heeft verder een slaapmodus waardoor de airco zichzelf ’s nachts kan uitschakelen, dit zou ook kunnen met de timer. Het duurdere model heeft daarnaast ook een “Swingmodus” waarbij de luchtuitlaat kan bewegen om de ruimte optimaal te vullen met koude lucht.

Is het goedkope model van Makro een goede koop?

We zouden de airco graag eens willen testen voordat we het beoordelen, maar met de prijs is in ieder geval niks mis. Voor zo’n 205 euro staat het 8000BTU model te koop, en voor het 9000BTU model betaal je zo’n 240 euro.
Als we dit vergelijken met de concurrentie dan positioneert Makro zich erg goed in de markt. Airco’s met 9000BTU zijn bijna niet te vinden voor onder de 250 euro, en 8000BTU modellen staan al voor zo’n 210 euro op bol.com

Update 28-4-2019:
Inmiddels hebben we ook wat meer informatie over de resterende specificaties. De airco schatten we minder zuinig in dan de concurrentie, maar mogelijk wel iets stiller. Qua functionaliteiten is het ook in orde met de verschillende modi en standen zoals nachtmodus.

Naar onze mening zou je een gok kunnen wagen met de modellen van Makro. Ze zijn compleet en hebben een goede prijs. Mocht er toch iets niet in orde zijn, dan kan je natuurlijk altijd gebruik maken van de garantie die in onze ervaring altijd uitstekend wordt afgehandeld door Makro!

Wil je de concurrentie graag vergelijken, neem dan een kijkje in onze koopgids voor voordelige modellen: 5 Goedkope mobiele airco’s in elke categorie

7 gedachten over “Makro Tarrington House Airconditioner, een goede koop?”

 1. Gisteren beide modellen gekocht voor de op kamers zijnde kinderen. Beide modellen hebben een timer, sleep-functie en beiden hebben een afstandsbediening. Swing functie alleen op de MAC2530C (swing niet via afstandsbediening).

  Beantwoorden
  • Bedankt Michel, we zullen je info aan het artikel toevoegen!
   Hoeveel standen heeft de airco? En wat vind je van de bouwkwaliteit? (goedkoop plastic)
   Heb je toevallig ook nog wat verdere technische specificaties, wordt bijv. ergens het energieverbruik en/of geluidsniveau (dB) aangegeven? Foto van label of boekje zou helemaal geweldig zijn!

   Beantwoorden
  • Dag heren,

   Kunnen jullie wat informatie delen over de Airco’s?
   Ik ben erg benieuwd naar het geluidsniveau op de laagste stand.
   Houdt het apparaat mensen uit de slaap denken jullie?

   Mvg
   Marc

   Beantwoorden

Geef een reactie