Mobiele airco kopen! De beste getest & BTU rekenmachine

De keuze is gemaakt! De warme dagen zijn gearriveerd en je hebt besloten om een mobiele airco aan te schaffen voor wat verkoeling. Een vaste (split) airco heb je mogelijk overwogen maar is simpelweg te duur, onhandig, of niet mogelijk met een huurhuis.

Vervolgens vraag je jezelf waarschijnlijk af: Waar moet ik op letten, welke functionaliteiten heb ik nodig, krijg ik goede garantie, is het apparaat een beetje stil en zuinig, en hoeveel koelvermogen heb ik nodig voor mijn ruimte? Of simpelwe, wat is de beste mobiele airco?

Dit soort vragen dwaalde ook door mijn hoofd toen ik aan het zoek was naar een mobiele airco. Helaas waren de websites met goede artikelen, tests, vergelijkingen, en vooral onafhankelijk advies behoorlijk schaars in de Benelux, en heb ik toen maar op aanraden van mijn zwager een model aangeschaft.
Dit bleek achteraf een goede keuze geweest te zijn, maar ik ben iemand die normaal gesproken alles tot in de puntjes doet uitzoeken, dus het deed toch even pijn om zomaar een model aan te schaffen zonder uitgebreid onderzoek te doen!

Op dat moment had ik besloten om deze MobielAirco.com te starten. Een site met onafhankelijk advies op basis van modellen die beschikbaar zijn in de Benelux, die niet verbonden is met een bepaalde webshop of fabrikant.

Ga snel verder om BTU te berekenen, tips & tricks, en om er achter te komen wat de bestel mobiele airco is!


Ga snel verder naar het segment waar je meer over wilt weten:

Waar moet ik op letten?

Een aantal factoren spelen mee met de aanschaf van een mobiele airco. De belangrijkste zijn in mijn ogen de prijs, het koelvermogen en het geluid. Deze factoren gaan hand in hand. Wil je meer capaciteit of meer stilte, dan gaat de prijs vanzelfsprekend omhoog.

Andere belangrijke vereisten zijn het energieverbruik, de bediening (afstandsbediening, app voor je telefoon), de verschillende standen en modi (slaapstand), aanwezigheid van een lucht of vocht filter, de bijhorende afvoerslang en zeker niet te vergeten: Een raamafdichting (AirLock)

Geen zin om alles zelf uit te zoeken? Volg onze keuze voor de beste mobiele airco’s!

PLAN - PRICE

Description

text

text

Fuave ACB09K01

Koelen voor een zeer aantrekkelijke prijs. Onze keuze voor kleine ruimtes!

Eurom 180 Wifi

De meest krachtige mobiele airco ter wereld. De Eurom Coolperfect 180 wifi kan bijna elke ruimte verkoelen!

DeLonghi EL98 ECO

Stil, Zuinig, 5 jaar garantie, en van alle gemakken voorzien. Geschikt voor ruimtes tot 35m2.

Het koelvermogen (BTU)

Koelvermogen wordt meestal beschreven in KW (Kilowatt) of BTU (British Termal Unit), en geeft aan hoe effectief de airco is in het koelen van je ruimte. Naast de technische specificaties is het ook belangrijk om te weten hoe goed je ruimte is geïsoleerd, of je veel grote enkel/dubbel glas ramen hebt, en of er veel elektronische apparaten zijn die mogelijk nog meer hitte creëren.

Om te beslissen hoeveel koelvermogen je nodig hebt is het belangrijk om te weten hoeveel kubieke meter de ruimte is die je wilt afkoelen. Om dit eenvoudig te berekenen kan je het aantal vierkante meter keer 2,3 of 2,5 doen, afhankelijk van de hoogte van je plafond.

Heb je het aantal kubieke meter berekend, dan kan je dit converteren naar de airco eenheid: BTU. Hier zit een ingewikkelde formule achter, maar voor een redelijk geïsoleerde kamer kan je de vuistregel aanhouden: Het aantal kubieke meter * 136 = BTU.

Om het de berekening wat eenvoudiger te maken hebben we een koelvermogen rekenmachine gemaakt voor deze website:

Koelvermogen (BTU / kW) Calculator

De calculator maakt gebruik van de volgende formule: m³*isolatieklasse*3,14. Waarbij isolatieklasse 30, 40 of 50 is.

Prijs, de beste voordelige mobiele airco

Uiteraard is de prijs een belangrijke factor, je hebt al modellen vanaf 200 euro. De vraag is dan wat je ervoor moet inleveren? Airco’s in die prijsklasse zijn vaak van een onbekend merk waardoor je in de problemen kan komen met fabrieksgarantie. Ook kunnen ze lawaaierig zijn, van slechte bouwkwaliteit, of minder capaciteit bieden dan geadverteerd.
Daarnaast heb je ook weer behoorlijk prijzige modellen, terwijl die misschien alleen maar een mooi design als meerwaarde hebben. Lees je dus altijd goed in op artikelen en tests van deze en andere sites.

goedkope mobiele airco

Geluid, de beste stille mobiele airco

Hoeveel last jij hebt van geluid is subjectief, niemand kan dit voor jou beslissen. Dit maakt het ook ontzettend moeilijk voor een reviewer om hier een oordeel over te vellen. Hij of zij kan slechts stellen: “De airco heeft 62db geluid op 1 meter afstand”, of: “Van de 5 airco’s die getest hebben is deze de stilste”, of: “Deze airco heeft een ontzettend goede slaapstand”.

Dat zullen ook de feiten zijn die wij zullen proberen te delen op deze website. We zullen jou zo goed mogelijk helpen met besluiten, door een hele hoop tests en gebruikerservaringen te onderzoeken. Maar houd er rekening meer dat een airco in 2020 altijd geluid zal maken.

stille mobiele airco
Bekijk ons advies over stille airco’s!

Verbruik, de meest energiezuinige mobiele airco

Een airco verbruikt behoorlijk veel energie, wat met het huidige klimaat (en de portemonnee) natuurlijk erg vervelend is. Hier valt wel winst mee te pakken, de verschillen tussen fabrikanten en modellen kunnen erg uiteen lopen. Hierbij worden we geholpen in onze keuze met energie-labels en verschillende reviews die getest hebben of het daadwerkelijk energieverbruik ook overeenkomt met technische specificaties.

Gebruik onze handige energiekosten calculator om de energiekosten te berekenen voor je mobiele airco!

Bereken Mobiele Airco Verbruik (Watt) & Energiekosten

Instructies:

 • Voer bij ‘Airco 1: Aantal Watt’ het wattage van de airco in. 
 • Voer bij ‘Airco 2: Aantal Watt’ een optionele tweede airco in om het energieverbruik te vergelijken.
 • Voer vervolgens de kWh energiekosten (gemiddelde in Nederland voor 2020 is 22 cent), het aantal zonnige dagen (hoe vaak verwacht je de airco te gebruiken), en het aantal uur per dag in dat je de airco verwacht te gebruiken.

Vervolgens geeft de rekenmachine aan wat je energiekosten zijn voor ‘Airco 1’ in één jaar. Het tweede resultaat geeft aan hoeveel je kan besparen met ‘Airco 2’ ten opzichte van Airco 1.

Afstandbediening/App

Ze bestaan nog, airconditioners zonder afstandbediening! We zullen dit altijd even kenbaar maken in ons advies zodat je niet voor vreemde verassingen komt te staan.

Wat misschien nog wel leuker (of juist niet) is, is dat verschillende merken airco nu met een app komen waarmee je op afstand je Airco kan instellen. Leuk om een koel huis te hebben voordat je terugkomt van het werk. Minder leuk dat je gegevens mogelijk gedeeld worden met een 3e partij!

De afvoerslang

Je komt er niet onderuit, elke mobiele airco heeft een slang nodig om de warme lucht naar buiten af te voeren. De slang moet dan door een raam of deur naar buiten worden geplaatst. Op deze manier kan de ruimte goed afkoelen en zal de benauwdheid ook minder worden!

mobiele airco zonder afvoerslang, is het rendabel?

Lucht/Vocht filter

Een bijkomend voordeel van de slang maakt airco’s zin staat om benauwdheid tegen te gaan of om het vocht niveau op peil te krijgen voor gebruikers die dat wensen voor hun gezondheid. Daarnaast hebben sommige airco’s ook een lucht filter.

Raamafdichting (AirLock)

Waarschijnlijk nummer 1 op de lijst: “dingen die je over het hoofd ziet als je een mobiele airco aanschaft”. Een raam of deur afdichting is niet noodzakelijk maar zeer aan te raden. Een raamafdichting zorgt er namelijk voor dat alleen de slang wordt blootgelegd naar de buitenlucht, zo komt er geen warme lucht naar binnen. Dit kan een enorm verschil maken in koel capaciteit en energie verbruik.

Standen en Modi

De meeste airco’s hebben verschillende standen voor koelvermogen, vaak 2 of 3. Hoe hoger de stand, hoe meer lawaai de airco zal maken. Daarnaast hebben een aantal airco’s ook speciale standen zoals: Een slaapstand (hele rustige stand), een ventilator stand die alleen blaast en niet koelt, en heel af en toe een warmte stand die juist een ruimte kan opwarmen in de winter.

Mobiele airco test. 4 Modellen voor 2022

Als enige website in Nederland hebben wij vier mobiele airco’s in huis gehaald voor een uitgebreide mobiele airco test. We hebben de fabrikanten het afgelopen jaar gevraagd om een uniek model op te sturen en twee hebben daar gehoor aan gegeven: Trotec, en Eurom.

Trotec is een Duitse fabrikant die vooral focust op producten die te maken hebben met: Meten, verkoelen, en bouwen. Met het airco assortiment richt het bedrijf zich vooral op de het budget segment, maar ze hebben airco’s in elke prijsklasse. Van alle fabrikanten heeft Trotec de meeste soorten op de markt.

Eurom is een Nederlands bedrijf die zich richt op verkoelen, verwarmen, schoonmaken, en alles voor in de tuin. Het bedrijf heeft ongeveer 10 airco’s op de markt en richt zich op elke prijsklasse, van budget to premium.

Eurom-Coolperfect-180-Wifi
Eurom-Coolperfect-180-Wifi

Eurom test: Coolperfect 180 Wifi

De Coolperfect 180 heeft het meeste koelvermogen van alle airco’s die momenteel beschikbaar zijn! Met een koelvermogen van maar liefst 18.000 BTU is de airco geschikt voor ruimtes tussen de 42m2 en 70m2.

Tijdens de test sprongen er een aantal dingen in het oog. Op de eerste plaats vinden we het een mooi model, Eurom gebruikt kunststof die wat meer premium dan wat we zien bij de concurrentie. Het is daarnaast ook niet te groot voor een model met zo’n hoog koelvermogen.
Daarnaast zijn we erg te spreken over de verwarming functionaliteit zodat je de machine ook in de winter kan gebruiken. De Wifi functionaliteit en bijhorende app zijn er handig, zo kan je de airco alvast aanzetten als je onderweg naar huis bent van werk op een warme zomerse dag!

Een nadeel is dat het apparaat resoneert aan de zijkant, dit kan je oplossen met wat knutselwerk, maar dat is natuurlijk niet wat we verwachten van zo’n grote aankoop. Ook kan de airco op gebied van geluid nog verbeteren in de toekomst, maar dat geldt voor de meeste mobiele airco’s.

Lees de volledige review
Score: 7,7

 • Koelvermogen: 7
 • Bouwkwaliteit: 6,5
 • Geluid: 7
 • Functionaliteiten: 9
 • Installatie en gebruiksgemak: 8.5

Eurom test: PAC 9.2

De PAC 9.2 is lekker compact, licht, en van een prima bouwkwaliteit. Met een koelvermogen van 9000BTU is de airco geschikt voor ruimtes tussen de 20m2 en 32m2.
Helaas is de PAC 9.2 niet één van de stille airco’s. Ben je daar naar op zoek dan raden wij aan om even te kijken in ons advies.
Qua functionaliteiten is het apparaat beperkt, zo ontbreekt er bijvoorbeeld een slaap/nacht modus. Wel heeft de airco een ontvochtiging modus, als je dit graag wilt dan hoef je dus geen apart apparaat te schaffen!

Lees de volledige review

Score 6,8

 • Koelvermogen: 6,5
 • Bouwkwaliteit: 7
 • Geluid: 6
 • Functionaliteiten: 7
 • Installatie en gebruiksgemak: 7,5

trotec-pac-2600-x
Trotec PAC 2600 X

Trotec test: PAC 2600 X

De Trotec PAC 2600 X heeft een uitstekende bouwkwaliteit voor een budget airco. Met een koelvermogen van 9000BTU is de airco geschikt voor ruimtes tussen de 20m2 en 32m2.
De airco heeft innoverende functionaliteiten zoals de “follow-me” modus en is erg eenvoudig te installeren met een nieuw systeem voor de afvoerslang montage. Ondanks dat de airco stiller is dan zijn voorgangers maakt de machine nog steeds behoorlijk wat geluid, met name de compressor kan storend zijn.

Lees de volledige review
Score: 7,3

 • Koelvermogen: 6
 • Bouwkwaliteit: 8
 • Geluid: 6,5
 • Functionaliteiten: 8,5
 • Installatie en gebruiksgemak: 8,5

Trotec test: PAC 2610 X

De PAC 2610 is inmiddels een wat verouderd model maar kan nog steeds doen wat het moet doen. Met een koelvermogen van 9000BTU is de airco geschikt voor ruimtes tussen de 20m2 en 32m2.

We hadden nogal wat aan te merken over de bouwkwaliteit en de hoeveelheid geluid die de airco produceert, maar alsnog kan de airco voor de nodige verkoeling zorgen in de zomer. Mocht je ergens een hele goede aanbieding tegenkomen dan is de PAC 2610 X het overwegen waard. Zo niet dan raden we aan om verder te kijken!

Lees de volledige review
Score: 6.4

 • Koelvermogen: 6
 • Bouwkwaliteit: 6
 • Geluid: 5,5
 • Functionaliteiten: 7
 • Installatie en gebruiksgemak: 7,5


Waar koop ik een mobiele airco?

Nederland heeft een behoorlijke hoeveelheid aanbieders van mobiele airconditioning, van grote webshops tot kleine speciaalzaken. Hierbij moet je zelf een afweging maken wat je belangrijk vind betreft: prijs, garantie, persoonlijke service, aanbod/model en de levertijd.

De “grote spelers” op de markt

Heb je voornamelijk interesse in de laagste prijs (garantie) en een snelle levertijd, dan kom je al snel op een van de “grote spelers” uit. Met grote spelers heb ik het dan met name over de twee meest populaire webshops Bol.com en Coolblue, en de grote fysieke winkels zoals Mediamarkt en BCC.

De laatste jaren is hier nog een interessante optie bijgekomen, namelijk Amazon. Amazon heeft officieel geen Nederlandse webshop, maar de meeste producten kunnen zonder probleem in de Duitse variant worden gekocht. Let hier wel bij op dat gebruik maken van de garantie wellicht iets ingewikkelder is dan Nederlandse webshops. Afhankelijk van het product kan je het misschien niet naar een Nederlands adres terugsturen wat de verzendkosten kan laten oplopen bij dit soort zware producten.

Let op: Hoewel de grote webshops vaak goedkoop zijn, kan je vaak toch een hele goede aanbieding vinden bij kleinere winkels of speciaalzaken!
“Do your own research”!

Het aanbod

Persoonlijk bestel ik mij producten het liefst altijd bij een van de grote spelers, meestal vanwege het gemak: Ik heb al een account, weet welke service ik kan verwachten en krijg een garantie dat het product snel geleverd word (mits op voorraad). Daarnaast matchen ze vaak ook de laagste prijs, mocht je hetzelfde model elders goedkoper vinden.

Een nadeel van de grote winkels is helaas het aanbod en de leverbaarheid.
Wellicht zit je nu dit artikel te lezen al zwetend in een ruimte van 30 graden, en heb je al opgemerkt dat de grote webshops geen airco meer op voorraad hebben. Dit komt waarschijnlijk omdat je buurman en de rest van de buurt al een airco in één van deze winkels besteld heeft. Wellicht dat ze de volgende zomer hier beter rekening mee houden (of had je beter een aanbieding in de winter kunnen bestellen), maar daar heb je op dit moment natuurlijk niet zo veel aan!

De variatie in het aanbod is helaas ook in het nadeel van de grote webshops. Vaak hebben ze maar een kleine hoeveelheid modellen in het aanbod, waarvan een deel merkloos. Hierbij moet ik wel opmerken dat bol.com inmidels een goed aanbod heeft met een hoop A-merken. Hopen dat het zo blijft in de zomer, en dat de concurrentie aansterkt!

Bouwmarkten zoals Praxis, Gamma en Karwei

Houd de folders in de gaten, want bouwmarkten zoals de Praxis, Gamma en Karwei willen nog wel eens een scherpe aanbieding hebben! Ben je op deze website of folder een mooi model tegengekomen en heeft een bouwmarkt de laagste prijs, dan is het zeker het overwegen waard om de machine daar aan te schaffen

Even binnenwandelen

Buiten de aanbiedingen om merk ik op dat de meeste bouwmarkten maar 1 of 2 merken in het aanbod hebben. Dit hoeft niet perse slecht te zijn, mits het een goed kwaliteit merk is, let hier dus goed op.

Qua garantie en service vind ik het moeilijk in te schatten wat de meerwaarde is van een bouwmarkt. Het voordeel is natuurlijk dat je altijd even kan binnenwandelen voor advies, en kan je kapotte airco even bij de bouwmarkt afleveren in plaats van dure verzendkosten betalen. De vraag is natuurlijk wel of het een onafhankelijk advies is, want de kans is natuurlijk groot dat verkoopmedewerkers graag willen dat je die dag nog met het huismerk naar buiten loopt. Lees je dus goed in en maak geen impulsieve aankoop!

(Online) Speciaalzaak

In Nederland zijn honderden speciaalzaken voor airconditioning, en daar loop je meteen al tegen een aantal probleem aan. Het gros van de speciaalzaken verkoopt namelijk verschillende soorten airco en bied je veel liever een duurder vast (split) model aan. Speciaalzaken die alleen mobiele airco verkopen zijn er niet of nauwelijks.
Bijkomend probleem is dat je bij veel speciaalzaken je gegevens moet achter laten voor een offerte, de prijzen staan niet altijd vrij beschikbaar op de website. Hier is wederom niks mis mee en ik stel juist voor om meerdere partijen aan te spreken voor advies (want wie ben ik), maar persoonlijk vind ik het niet zo prettig om mijn gegevens meteen achter te laten bij een onbekende partij.

Ben je zoals mij en schaf je liever een unit aan zonder teveel poespas, lees je dan vooral goed in over reviews van de speciaalzaak zelf. Hebben ze een goede levertijd en garantieafhandeling? Ziet de website er ook uit alsof het in 2020 thuis hoort en niet in 2009, en doe anders ook even een snelle google op de BV, wellicht zijn er nog wat addertjes onder het gras.
Daarbij hebben de speciaalzaken natuurlijk wel een veel groter aanbod met verschillende merken en modellen zodat je echt het model airco kan bestellen waar je oog op gevallen is.

Tip: Stuur de speciaalzaak een mailtje met een technische vraag zodat je kan pijlen of ze kennis van zaken hebben.

Bestellen bij de fabrikant

Een hele interessante optie vind ik een airco kopen op de webshop van de fabrikant. In veel industrieën zie je dat fabrikanten met een eigen webshop vaak de producten aanbiedt tegen de zogenaamde MSRP. (Manufacturer Suggested Retail Price). Dat is de prijs die een fabrikant meegeeft aan de winkelier, maar waar de winkelier prima onder kan gaan zitten om de concurreren.
In de wereld van mobiele airco lijkt dit niet helemaal hetzelfde te gaan, in veel gevallen zijn de prijzen gelijkwaardig of zelfs goedkoper. Zo nu en dan hebben ze zelfs een klapper van aanbieding, met name in de winter als de oude modellen van het schap moeten! Vergelijk de Trotec modellen maar eens met dezelfde modellen op Bol.com.

Wel een hele grote kanttekening: Qua levertijd zou ik niet al te veel vertrouwen hebben in wat de fabrikant aangeeft, het valt op dat ze dit moeilijk kunnen inschatten (door gebrek aan ervaring t.o.v. de grote webshops) en dat je airco mogelijk een aantal dagen/weken later binnen krijgt. Dit is geen probleem bij een winteraanbieding maar geef ze in de zomer anders eerst even een belletje voor bestellen zodat je zo snel mogelijk uit de sauna komt!


Welke merken zijn te koop in de Benelux?

Tijdens mijn research kwam ik een aantal hele goede vergelijkingstests tegen voor de Amerikaanse markt. Vol enthousiasme begon ik uit te zoeken wat de voor en nadelen van elke waren van elke airco, maar toen kwam ik er al snel achter dat het gros van deze fabrikanten helemaal niet beschikbaar zijn in Nederland.

Na mijn onderzoekstrategie wat bijgesteld te hebben (lees: heel veel rondgeklikt op Nederlandse en Duitse websites) kwamen een aantal merken veelvuldig voor.
De grootste aanbieders in de Benelux zijn met name: DeLonghi, Trotec, Tristar, AEG, Eurom en Whirlpool, maar ik ben minstens 40 merken tegengekomen. Let dus vooral op het model en niet zozeer op het merk, want de onderlinge verschillen kunnen nogal groot zijn.

Tip: Fabrieksgarantie verschilt behoorlijk tussen de fabrikanten. Mocht je dus twijfelen tussen twee modellen, dan kan de fabrieksgarantie je wellicht helpen met een keuze!


Wat zegt de consumentenbond over mobiele airco’s?

De consumentenbond heeft op dit moment nog geen test uitgevoerd op mobiele airco’s. Wel heeft de Duitse consumentenbond “Stiftung warentest” een aantal tests uitgevoerd, die wij hebben meegenomen in onze adviezen. De airco’s die als beste uit de test kwamen zijn nog altijd de toppers betreft energieverbruik en geluid.

Tips voor het gebruik van een mobiele airco!

Ik hoop dat we je hebben kunnen helpen met je aankoop! Ga snel verder naar onze tips voor het gebruik en onderhoud van een mobiele airco:

Een mobiele airco heb snel gekocht, maar hoe koel je een ruimte optimaal af, onderhoud je het apparaat, en behoud je een lange levensduur? Volg de volgende 24 tips en je zult nog lang kunnen genieten van je mobiele airco de komende jaren!

Tips voor optimale koeling

 • Raadpleeg de handleiding voor het eerste gebruik en zorg dat de airco volledig is geïnstalleerd voor je hem aan zet (inclusief filters)
 • Zet de airco vroeg op de dag aan voordat het echt warm begint te worden. Het kost minder moeite (en dus elektriciteit) om een kamer koel te houden dan om een warme ruimte af te koelen.
 • Houd ramen en deuren dicht (behalve het raam waar de slang naar buiten gaat), zo komt de warmte niet op andere manieren naar binnen (dweilen met de kraan open)
 • Gebruik een raamafdichting of deurafdichting. Zo komt er geen warme lucht van buiten naar binnen. Trotec biedt verschillende oplossingen, zoals de Airlock 100 en Airlock 200 voor raam, en de Airlock 1000 voor deur. Let op, Trotec levert deze soms ook mee bij de airco, altijd handig!
 • Beter nog, maak een gat in de muur waar de afvoerslang doorheen kan. Dit is natuurlijk wel een erg permanente oplossing, eerst even met de huisbaas overleggen
 • Wring de afvoerslang niet in gekke bochten of knikken, houd de slang zo recht mogelijk
 • Zet elektrische apparaten en andere warmte bronnen uit of op standby
 • Zorg dat zo min mogelijk zon in de kamer schijnt, lamellen en gordijnen dicht!
 • Zet geen spullen op de airco, dit houdt alleen maar warmte vast
 • Zorg dat de luchtgaten niet geblokkeerd zijn, houd de airco zo’n 30-40 cm van de muur af voor optimaal gebruik.
 • Plaats de airco niet in een ruimte waar het erg vochtig is, zoals een badkamer. Het apparaat moet dan overuren draaien om de ruimte te ontvochtigen
 • Plaats de airco niet in een ruimte die groter is dan het koelvermogen aan kan. Gebruik onze rekentool!
 • De afvoerslang airco verlengen is niet aangeraden aangezien de slang precies de juiste lengte heeft om de warme lucht naar buiten te vervoeren
Trotec Airlock 100, raamafdichting
Trotec Airlock 100, raamafdichting

Tips voor mobiele airco onderhoud en levensduur

 • Leeg de condens bak regelmatig
 • Verwijder stof van de airco met een vochtige doek en vervolgens met een droge doek. Gebruik absoluut geen overtallig water!
 • Maak de filters en afvoerslang met enige regelmaat schoon
 • Controleer of vocht uit de onder of achterkant komt
 • Mocht de airco een defect tonen, probeer dan niet zelf om het apparaat te repareren. Maak gebruik van je garantie of een STEK-erkend-bedrijf.
 • Plaats de airco niet op een plek waar het vies of erg stoffig is
 • Limiteer het verplaatsen van je airco. Ondanks het een mobiele airco is vergroot het de levensduur.
 • Als het mogelijk, kijk dan of je de filters kan vervangen na een aantal seizoenen, of als ze niet meer zo efficiënt werken, check bij de fabrikant!

Ons advies voor de beste modellen op voorraad!

PLAN - PRICE

Description

text

text

Fuave ACB09K01

Koelen voor een zeer aantrekkelijke prijs. Onze keuze voor kleine ruimtes!

Eurom 180 Wifi

De meest krachtige mobiele airco ter wereld. De Eurom Coolperfect 180 wifi kan bijna elke ruimte verkoelen!

DeLonghi EL98 ECO

Stil, Zuinig, 5 jaar garantie, en van alle gemakken voorzien. Geschikt voor ruimtes tot 35m2.


Tips voor het laatste gebruik en stalling

 • Zorg dat geen vocht in het apparaat achterblijft voor stalling, raadpleeg de handleiding om het vocht te verwijderen.
 • Zet de airco voor het laatste gebruik op de ventilator modus om vocht te verwijderen
 • Stal de airco niet in een ruimte met extreme temperatuurverschillen, zoals een schuur in de tuin
 • extra winter-tip: Gebruik de verwarming functie van je airco in de winter!