Mobiele Airo BTU Berekenen & Energieverbruik (2024)

Als het gaat om het kiezen van de juiste mobiele airco voor uw huis of kantoor, kan het berekenen van de juiste BTU (British Thermal Units) van cruciaal belang zijn om ervoor te zorgen dat uw ruimte optimaal wordt gekoeld en uw energierekening niet uit de hand loopt.

Het koelvermogen van een airco wordt meestal beschreven in KW (Kilowatt) of BTU (British Termal Unit), en geeft aan hoe effectief de airco is in het koelen van je ruimte. Naast de technische specificaties is het ook belangrijk om te weten hoe goed je ruimte is geïsoleerd, of je veel grote enkel/dubbel glas ramen hebt, en of er veel elektronische apparaten zijn die mogelijk nog meer hitte creëren.

Om te beslissen hoeveel koelvermogen je nodig hebt is het belangrijk om te weten hoeveel kubieke meter de ruimte is die je wilt afkoelen. Om dit eenvoudig te berekenen kan je het aantal vierkante meter keer 2,3 of 2,5 doen, afhankelijk van de hoogte van je plafond.

Heb je het aantal kubieke meter berekend, dan kan je dit converteren naar de airco eenheid: BTU. Hier zit een ingewikkelde formule achter, maar voor een redelijk geïsoleerde kamer kan je de vuistregel aanhouden: Het aantal kubieke meter * 136 = BTU.

Om het de berekening wat eenvoudiger te maken hebben we een koelvermogen rekenmachine gemaakt voor deze website:

BTU / kW Rekenmachine


Ons advies voor de beste modellen op voorraad!

PLAN - PRICE

Description

text

text

Fuave ACB09K01

Koelen voor een zeer aantrekkelijke prijs. Onze keuze voor kleine ruimtes!

Eurom 180 Wifi

De meest krachtige mobiele airco ter wereld. De Eurom Coolperfect 180 wifi kan bijna elke ruimte verkoelen!

DeLonghi EL98 Eco

Stil, Zuinig, 3 jaar garantie, en van alle gemakken voorzien. Geschikt voor ruimtes tot 25m2.


Mobiele airco energieverbuik

Een airco verbruikt behoorlijk veel energie, wat met het huidige klimaat (en de portemonnee) natuurlijk erg vervelend is. Hier valt wel winst mee te pakken, de verschillen tussen fabrikanten en modellen kunnen erg uiteen lopen. Hierbij worden we geholpen in onze keuze met energie-labels en verschillende reviews die getest hebben of het daadwerkelijk energieverbruik ook overeenkomt met technische specificaties.

Gebruik onze handige energiekosten calculator om de energiekosten te berekenen voor je mobiele airco

Mobiele airco energieverbruik berekenen

Instructies:

  • Voer bij ‘Airco 1: Aantal Watt’ het wattage van de airco in. 
  • Voer bij ‘Airco 2: Aantal Watt’ een optionele tweede airco in om het energieverbruik te vergelijken.
  • Voer vervolgens de kWh energiekosten (gemiddelde in Nederland voor 2024 is 35 cent), het aantal zonnige dagen (hoe vaak verwacht je de airco te gebruiken), en het aantal uur per dag in dat je de airco verwacht te gebruiken.

Vervolgens geeft de rekenmachine aan wat je energiekosten zijn voor ‘Airco 1’ in één jaar. Het tweede resultaat geeft aan hoeveel je kan besparen met ‘Airco 2’ ten opzichte van Airco 1.

Geef een reactie