Nader bekeken: Daitsu APD-12HK2, de meest verkochte airco op Bol.com!

Op moment van schrijven is de Daitsu APD-12HK2 de bestverkochte airco op bol.com. Daarnaast zijn de gebruiker reviews ook nog eens erg goed. Voor ons een reden om deze airco eens onder de loep te nemen in deze preview.
Zoals altijd vinden wij het bedrijf die de airco verkoopt minstens net zo belangrijk als de specificaties, met name voor een product waar je enkele honderden euro’s voor betaald. Wij waren nog niet bekend met Daitsu voorafgaande aan deze preview.
Daitsu APD-12HK2

Wie is Daitsu?

We hebben even moeten zoeken, het Japans klinkende bedrijf is namelijk niet Japans voor zover wij weten maar Spaans. Wij kunnen de officiële website dan ook alleen maar in het Spaans vinden: https://www.daitsu.es/.
De merknaam Daitsu is in zijn geheel eigendom van Eurofred, die ook de distributie verzorgt voor het Japanse merk Fujitsu die wat meer bekendheid heeft.
Het bedrijf verkoop naast de mobiele airco ook split airco’s en luchtfilters.
Het lijkt erop dat het bedrijf een wat betrouwbaardere achtergrond heeft ten opzichte van de enkele “no-name” en Chinese airco’s die wel eens op Bol.com verschijnen. We zouden ons daarom ook niet zorgen maken over de afhandeling van garantie en reparatie.
De APD-12HK2 in vergelijking met de concurentie

De APD-12HK2 is momenteel te koop voor 469 euro en heeft een zeer respectabel koelvermogen van 12.000 BTU.
In vergelijking met andere modellen valt het apparaat in de middenmoot wat de prijs betreft. Populaire modellen zoals de Pac 12.2 van Eurom zijn namelijk al voor minder dan 400 euro te vinden.

Waar de Daitsu vooral in uit blinkt is de stilte. Met 63dB volgens ISO meting en 51 volgens de specificaties is het een van de stillere modellen die wij gezien hebben in deze klasse. In de gebruikersreviews zien we zelfs dat sommige mensen hem gebruiken voor de slaapkamer. Maar uit onze ervaring zijn alle mobiele airco’s daar te luidruchtig voor, ga daar dus niet automatisch van uit!

Qua energiezuinigheid valt de Airco in het lage middensegment, zeker niet de zuinigste maar ook niet het meeste energieverbruik. Let op! Bol.com geeft aan dat het model een energielabel A+ heeft, maar op de website kunnen we zien dat dit niet het geval is, de airco heeft een A label.

Naast de technische specificaties heeft de airco ook een uitgebreid aanbod aan functionaliteiten. De welbekende slaap, swing en ontvochtiging modi zijn allemaal aanwezig. Daarnaast heeft de airco ook een timer en een turbo modus. Met name de turbo modus komt niet heel vaak voor en vinden wij altijd erg prettig om een ruimte snel af te koelen (met veel lawaai!).
Conclusie

Wij zijn van mening dat de airco nergens echt in uitblinkt wat de populariteit kan verklaren. Qua prijs is het niet de goedkoopste, er zijn immers zeer degelijke airco’s op de markt met 12.000 BTU die minder dan 400 euro kosten. Ook qua energiezuinigheid blijft de Daitsu achter op de concurrentie.
De airco is wel redelijk stil, maar ook daar is het niet de absolute topper. Wel achten we het merk betrouwbaar genoeg om je geen zorgen te maken over garantie of reparatie, dus we zouden ons geen zorgen maken en het netjes via Bol.com laten afhandelen mocht er iets stuk gaan. We hopen de Daitsu APD-12HK2 snel in huis te hebben voor een review en test!
Ben je in de markt voor een nieuwe airco, dan zouden we eerst even verder zoeken naar een betere koop. Bekijk ook onze koopgidsen:
De stilste mobiele airco’s
De meest energiezuinige airco’s
Airco’s met het hoogste koelvermogen

Geef een reactie