Nader bekeken: JustFire AIRCO7000, van Nederlandse makelij?

Inmiddels de meest verkochte airco op Bol.com, de Justfire AIRCO7000. Voor ons een reden om deze airco wat nader te te bekijken. En al helemaal omdat de Airco verkocht wordt door een Nederlands bedrijf, JustFire Holding B.V!

JustFire AIRCO7000
De JustFire AIRCO7000

Wie zijn JustFire?

JustFire is een Nederlands bedrijf met het hoofdkantoor gevestigd in Tegelen, maar het bedrijf heeft meerdere vestigingen, onder andere in Spaubeek, Oost-Souburg, en Joure. Dat is goed nieuws, want dat geeft ons het idee dat het bedrijf goed loopt, wat niet onbelangrijk is als je een apparaat aanschaft van tussen de 200 en 500 euro. Wij zouden namelijk geen airco aanschaffen bij een klein bedrijf die mogelijk moeite zal hebben met garantie afhandeling.

Het bedrijf is vooral bekend om haar pallet kachels, maar heeft ook een redelijk uitgebreid assortiment voor verkoeling. Zo levert JustFire onder de naam JustCooling naast mobiele airco’s ook monoblock en split airco’s. Bij bol.com verkoopt het de airco’s overigens gewoon onder de naam JustFire.

De JustFire AIRCO7000 en AIRCO9000

JustFire verkoopt twee mobiele airco modellen: De AIRCO7000 met een koelvermogen van 7000 BTU, en de AIRCO9000 met een koelvermogen van 9000 BTU.
Op haar eigen website wordt het het 7000 BTU model verkocht voor € 239,00 en het 9000 BTU model voor € 399,00. Dat is een aanzienlijk prijsverschil, de 7000 is namelijk behoorlijk goedkoop ten opzichte van de concurrentie, we zien namelijk dat nog maar weinig modellen minder dan 250 euro kosten in 2020. Het 9000 model is daarentegen behoorlijk prijzig, de concurrentie prijst 9000 BTU vaak voor rond de 300 euro.

Gebruik onze BTU calculator om te berekenen hoeveel BTU je nodig hebt voor jouw ruimte!
Vergeleken met de concurrentie

Om de airco te vergelijken kijken we naar een aantal factoren en specificaties. Dit was nogal moeilijk om te achterhalen, want de informatie op de website is niet zo duidelijk en bevat veel fouten. Daarnaast bevat de handleiding ook geen verdere technische details, wat wel gebruikelijk is.

Energieverbruik ondermaats, of fout?

Wat we wel hebben kunnen achterhalen, is dat het energie verbruik van de AIRCO7000 niet best is, sterker nog, het is de minst zuinige airco die wij in onze database hebben (inmiddels 82 mobiele airco’s). Wij vinden het heel opvallend, want een verbruik van 1000 Watt is wel heel erg hoog voor 7000 BTU. Wat nog opvallender is, is dat de 9000AIRCO ook 1000 Watt gebruikt..?
We denken bijna dat het simpelweg een fout is op de website… maar Bol.com geeft overigens hetzelfde weer.

Ook opvallend, volgens de officiële afmetingen op de website is de AIRCO9000 kleiner in formaat dan de AIRCO7000, dit lijkt ons erg ongebruikelijk. Wellicht heeft het iets te maken met het feit dat bol.com twee verschillende modellen in de foto’s van de AIRCO7000 weergeeft, en ze zijn beide verschillend van het model wat op de JustCooling website staat. En dat model is weer verschillend van het model in de handleiding. Een beetje slordig!

Geluid en verdere functionaliteiten

Qua geluid (of lawaai) ziet het er redelijk goed uit. Let wel op, er staat geen officiële ISO geluidspecificatie op de site of handleiding, dus neem het met een korrel zout. Het Airco7000 model heeft een geluidsniveau van 50 tot 63dB en het Airco9000 model van 50 tot 55dB. Daarmee zitten beide modellen in de lage middenmoot, prima dus!

De airco’s hebben verder alle gebruikelijke functionaliteiten, maar verwarming ontbreekt helaas. De timer, “swing mode”, “sleep” mode, en lucht ontvochtiger zijn allemaal aanwezig.
Conclusie

De JustFire Airco7000 lijkt ons een prima model om aan te schaffen als je op korte termijn snel verkoeling nodig hebt, en het niet uit maakt hoe zuinig de airco is. De prijs is zeer schappelijk voor het geluidsniveau en de functionaliteiten.
Heb je wat meer tijd en wat meer wensen, dan raden we aan om ook even verder te kijken naar de concurrentie, maar wellicht komt de Airco7000 dan alsnog goed voor de dag!
De Airco9000 is iets prijziger dan de concurrentie, bij dat model raden we aan om eerst even de andere modellen te checken op deze website.
Daarnaast is het natuurlijk erg leuk om een airco van Nederlandse makelij te kopen (ondanks dat het apparaat hier waarschijnlijk niet gebouwd is).
Wel even een kanttekening dat de website en presentatie van de airco’s een beetje slordig is, met (spel)fouten, en meerdere foto’s op de officiële website en bol.com die verschillende modellen weergeven. We hebben op het moment geen idee welke airco je nu in huis haalt qua looks!


Geef een reactie