Nieuwe Coolblue BlueBuilt raamafdichting, vs Trotec Airlock 100

Na de nieuwe mobiele airco’s van Coolblue, heeft de webshop nu ook een bijhorende huismerk raamafdichting op de website geplaatst.
De BlueBuilt raamafdichting werkt in principe heel eenvoudig. Bevestig klittenband rondom het raamkozijn en vervolgens ook rondom het raam, en installeer de tent-achtige raamafdichting op het klittenband. Plaats de slang tussen de twee ritssluitingen naar buiten en de warme buitenlucht zal nu niet meer naar binnen dringen!

Wat meteen opvalt als wij de foto’s bekijken is dat het product verdacht veel op de Airlock 100 van Trotec lijkt, die wij onlangs getest hebben. Toch verwachten wij dat het niet helemaal hetzelfde product is aangezien de variant van Coolblue volledig wit is en de klittenband apart bijlevert in een rolletje, terwijl bij trotec de rits zwart is en de klittenband al op de raamafdichting bevestigd is.
Verder lijken ze precies hetzelfde te zijn, zelfs de handleiding van Coolblue lijkt veel op die van Trotec.
Qua prijs is het model van Trotec 5 euro goedkoper bij bol.com, maar krijg je bij Coolblue maar liefst 5 jaar garantie!

Daarnaast heeft Trotec nog twee varianten, heb je een airco met 2 slangen, dan biedt de Airlock 200 uitkomst. Bevestig je de airco slang het liefst door een deur naar buiten, ga dan voor de Airlock 1000.

2020 Update:
De modellen van Trotec en Bluebuilt zijn beide een al een tijdje niet meer beschikbaar. Bol.com heeft momenteel een alternatief met haar eigen huismerk “Bodin”. We raden op dit moment aan om voor dit model te gaan, aangezien het ook nog eens aantrekkelijk geprijsd is.
Geef een reactie