Trotec PAC 2010 SH Preview: Goedkope airco met verwarming.

De zomer is nog maar net voorbij en Trotec heeft al een nieuw model in de schappen staan: De Trotec 2010 SH.

De unieke functionaliteit van deze mobiele air conditioner is de optie om te verwarmen! In onze vergelijking eerder dit jaar zagen we dat er maar slechts één airco op de markt was onder de 400 euro die deze functionaliteit in huis had: de Trotec 2000 X. We verwachten dat de SH de vervanger is het van het oudere model die naar alle waarschijnlijkheid langzaam uitgefaseerd wordt.

De airco heeft daarnaast een koelvermogen van 7000 BTU (geschikt voor ruimtes tot 20m2) en een energieverbruik van 800W bij koelen. Hiermee is hij net iets minder zuinig dan het vergelijkbare 2010 X model maar laat hij de 3 andere trotec modellen met 7000 BTU wel achter zich.

Qua geluidsemissie kan het apparaat zich meten met de 2600 X die wij eerder getest hebben: zo’n 53 DB op 1 meter afstand, wat voor een mobiele airco zeer behoorlijk is. Verwacht alleen geen fluisterstil apparaat.

De airco heeft naast koelen en verwarmen ook nog eens de mogelijkheid om te ontvochtigen en luchtreinigen, en handige toevoeging. Trotec beschrijf het apparaat daarom ook als “4-in-1 oplossing“.

Voorlopige Conclusie

Met de 2010 SH heeft Trotec een model op de markt gebracht die een aantal toepassingen en verbeterpunten van de 2019 modellen combineert. Het model heeft de mogelijkheid tot verwarmen en blijft verbeteren op energieverbruik en geluid. Met een zeer aantrekkelijke prijs van rond de 250 euro bij schrijven is hij iets duurder dan de andere 7000 BTU modellen op de markt, maar die hebben geen verwarming.
Vooralsnog vinden wij de 2010 SH een erg aantrekkelijk model en kijken we er naar uit om het apparaat uitgebreid te testen voor een review.

Geef een reactie