Preview: Vechline 7000 BTU Mobiele Split Airco!

De Vechline 7000 BTU is de nieuwste mobiele split airco voor caravan en camper. Met een koelvermogen dat meer dan het dubbele is van de directe concurrentie zijn wij zeer benieuwd naar de prestaties van deze mobiele split airco. Zoals gebruikelijk zullen wij de airco testen voor gebruik in huis zodra het zonnetje weer gaat schijnen!

Vechline 7000 BTU

Koelvermogen: 2050 Watt
  • Ruimtes tot 16-28m2
  • Gem. Stroomopname: 3.4A
  • 31KG

Specificaties

Maar liefst 7.000 BTU aan koelvermogen heeft deze mobiele split airco, wat het volgens onze BTU rekenmachine geschikt maakt voor ruimtes tussen de 16 en 28 vierkante meter. Ten opzichte van de concurrentie, de Mestic SPA-3000 en Eurom AC2401, is dat meer dan 2 keer zo veel!
Deze airco zou dus uitermate geschikt moeten zijn voor de grotere caravan, en dus mogelijk ook voor in huis. (Mits je natuurlijk de optie hebt om de buitenunit buiten te plaatsen!)

Het verbruik van de airco is 760W. Als je dit vergelijkt met de gemiddelde mobiele airco, dan is de Vechline net iets zuiniger dan een mobiele airco met energie label A, niet verkeerd!

Het geluidsniveau is volgens de specificaties 42 tot 53 dB, maar hier staat niet bij aangegeven of het de officiële ISO geluidsspecificatie is. Uiteraard zullen wij dit uitgebreid testen deze zomer, net zoals wij dit ook voor de mobiele split airco van Mestic gedaan hebben

In de praktijk

Het eerste wat ons opviel toen wij de doos open maakten was dat de slang, die de binnen en buitenunit met elkaar verbindt, behoorlijk langs is. Een stuk langer dan de Mestic airco. Voor gebruik in huis is dit een enorm voordeel, wij kunnen de airco nu namelijk plaatsen zonder beperkt te zijn door de lengte van de slang.

Onze tweede impressie is het gewicht van de mobiele split airco, hij is behoorlijk zwaar. Met zo’n 31kg is de airco 1,5 keer zo zwaar als de Mestic en Eurom mobiele airco’s. Uiteraard gaat dit hand in hand met het koelvermogen. De airco’s van Mestic en Eurom zijn een stuk minder krachtig en kunnen daardoor dus ook een stuk minder zwaar zijn. Houd hier dus wel rekening mee!

De airco heeft verder een prima bouwkwaliteit. De buitenunit is erg stevig en laat ons denken aan een buitenunit van een normale split unit airco. De binnenunit heeft een moderne look en is gemaakt van kunststof.

Vechline unboxed!

Voorlopige Conclusie

Over hetgeen wat wij tot nu toe gezien hebben kunnen wij alleen maar te spreken zijn over de Vechline 7000. Uiteraard zal onze test moeten uitwijzen of de mobiele split airco het ook daadwerkelijk waar gaat maken!
Voorlopig zijn we in ieder geval positief. Op papier zou de Vechline praktischer kunnen zijn voor gebruik in huis ten opzichte van een mobiele airco. De buitenunit houdt het lawaai buiten en de dunne slang kan er voor zorgen dat je geen raamafdichting nodig hebt.
Houd onze website in de gaten voor de review. Deze zal snel online verschijnen zodra de buitentemperaturen stijgen!

Geef een reactie