Preview: Vechline 7000 BTU Mobiele Split Airco!

De Vechline 7000 BTU is de nieuwste mobiele split airco voor caravan en camper. Met een koelvermogen dat meer dan het dubbele is van de directe concurrentie zijn wij zeer benieuwd naar de prestaties van deze mobiele split airco. Zoals gebruikelijk zullen wij de airco testen voor gebruik in huis zodra het zonnetje weer gaat schijnen!

Vechline 7000 BTU

Koelvermogen: 2050 Watt
 • Ruimtes tot 16-28m2
 • Gem. Stroomopname: 3.4A
 • 31KG

Specificaties

Maar liefst 7.000 BTU aan koelvermogen heeft deze mobiele split airco, wat het volgens onze BTU rekenmachine geschikt maakt voor ruimtes tussen de 16 en 28 vierkante meter. Ten opzichte van de concurrentie, de Mestic SPA-3000 en Eurom AC2401, is dat meer dan 2 keer zo veel! Met de nieuwe SPA-5000 is er in 2023 nu wel wat meer concurrentie op de markt.
Deze airco zou dus uitermate geschikt moeten zijn voor de grotere caravan, en dus mogelijk ook voor in huis. (Mits je natuurlijk de optie hebt om de buitenunit buiten te plaatsen!)

Het verbruik van de airco is 760W. Als je dit vergelijkt met de gemiddelde mobiele airco, dan is de Vechline net iets zuiniger dan een mobiele airco met energie label A, niet verkeerd!

Het geluidsniveau is volgens de specificaties 42 tot 53 dB, maar hier staat niet bij aangegeven of het de officiële ISO geluidsspecificatie is. Uiteraard zullen wij dit uitgebreid testen deze zomer, net zoals wij dit ook voor de mobiele split airco van Mestic gedaan hebben

In de praktijk

Het eerste wat ons opviel toen wij de doos open maakten was dat de slang, die de binnen en buitenunit met elkaar verbindt, behoorlijk langs is. Een stuk langer dan de Mestic airco. Voor gebruik in huis is dit een enorm voordeel, wij kunnen de airco nu namelijk plaatsen zonder beperkt te zijn door de lengte van de slang.

Onze tweede impressie is het gewicht van de mobiele split airco, hij is behoorlijk zwaar. Met zo’n 31kg is de airco 1,5 keer zo zwaar als de Mestic en Eurom mobiele airco’s. Uiteraard gaat dit hand in hand met het koelvermogen. De airco’s van Mestic en Eurom zijn een stuk minder krachtig en kunnen daardoor dus ook een stuk minder zwaar zijn. Houd hier dus wel rekening mee!

De airco heeft verder een prima bouwkwaliteit. De buitenunit is erg stevig en laat ons denken aan een buitenunit van een normale split unit airco. De binnenunit heeft een moderne look en is gemaakt van kunststof.

Vechline unboxed!

Voorlopige Conclusie

Over hetgeen wat wij tot nu toe gezien hebben kunnen wij alleen maar te spreken zijn over de Vechline 7000. Uiteraard zal onze test moeten uitwijzen of de mobiele split airco het ook daadwerkelijk waar gaat maken!
Voorlopig zijn we in ieder geval positief. Op papier zou de Vechline praktischer kunnen zijn voor gebruik in huis ten opzichte van een mobiele airco. De buitenunit houdt het lawaai buiten en de dunne slang kan er voor zorgen dat je geen raamafdichting nodig hebt.
Houd onze website in de gaten voor de review. Deze zal snel online verschijnen zodra de buitentemperaturen stijgen!

Verder lezen? Bekijk onze mobiele airco test pagina!

13 gedachten over “Preview: Vechline 7000 BTU Mobiele Split Airco!”

 1. Ik heb hem ook maar de buiten unit maak enorm veel lawaai. Veel meer dan 53dB. Niet te doen voor een caravan.
  Verder koelt hij wel goed.

  Beantwoorden
   • Dag Remco, heb je de airco al getest? Ik wil em zelf ook aanschaffen voor bij mij op de slaapkamer op zolder. Met de btu calculator moet ik net iets over de 3100btu hebben. Heeft deze airco ook een fluister en of slaap stand?

    Waar kan je de airco het goedkoopst halen? Ik zie de airco te koop staan bij van den elzen voor €659.

    Ik hoor graag van je.

    Gr Mathieu

    Beantwoorden
    • Hi Mathieu, ik heb hem aan gehad met het warme weer maar vind het moeilijk te zeggen of hij stil genoeg is voor de slaapkamer. Hij is zeker stiller dan een mobiele airco, met name de binnen unit. De buitenunit is wel boven de 60db (vanuit buiten) dus die hoor je wel binnen.
     Mocht je goed tegen monotone, maar wel enigszins luidruchtige geluiden kunnen dan is hij het proberen waard.

     Beantwoorden
  • Mag ik u vragen hoe u deze airco heeft geplaatst?
   Ik heb deze airco ook gekocht om deze via het raam te plaatsen echter vind ik de slang erg dik en verwacht ook dan t raam niet meer sluit vandaar mijn vraag. Mvg Wendy

   Beantwoorden
  • Klopt er blijft een kier, die prop ik vol met wat oude doeken en (bubbel)plastic.
   Heb hem nu een jaar en nu een aantal dagen goed kunnen testen.
   Mijn buitenunit staat op het balkon. Maakt best wel een bak lawaai die buitenunit overigens. Binnenunit is stiller maar toch echt wel goed hoorbaar.
   Ben echter best wel tevreden nu na een hittegolf. Ik gebruik hem dus thuis in een kamer van 35 m2.
   Wat dus eigenlijk veel te groot is voor deze 7000 BTU airco. Maar hij houdt bij mij de temperatuur toch stabiel op een graad of 25 en dan draait de airco van een uur of 11 ’s ochtends tot pak ‘m beet 8 uur ’s avonds. Dat was mijn hoop/verwachting toen ik de Vechline kocht.

   Ik ben de hittegolf comfortabel doorgekomen dankzij de Vechline, en als ik een doek oid buiten voor mijn raampartij op het zuiden hang is er nog een flinke winst te halen – die ramen worden echt loeiheet/een kacheltije

   Beantwoorden
 2. Ik zie dat deze split-unit 3,4A trekt. Gaat dat goed met een “normale” elektrische installatie in huis? Ik wil hem graag gebruiken in een klein slaapkamer. Niet dat als ik de split-unit inschakel, er een groep uit springt 😉

  Beantwoorden
 3. P=UxI
  P (vermogen)= 230Volt x 3.4 Ampere = 782 Watt

  Groepen zijn 16 Ampere, 230Volt*16Ampere = 3680 Watt maximaal belastbaar!

  Zit wel goed 🙂

  Beantwoorden
 4. Ik ben wel geïnteresseerd in deze vechline 7000 voor de caravan, maar lees toch wel dat de buitenunit veel geluid maakt. Is dat echt zo? En hoe is dat tov Mestic 5000? Ik hoor graag. Dank alvast!

  Beantwoorden
 5. Die Mestic 5000 aus eigener Erfahrung ist “relativ” leise und hat auch unser Wohnzimmer von ca.30m2gut gekühlt bei Außentemperatur von ca 30 Grad im Schatten

  Beantwoorden

Geef een reactie