Nader bekeken: Vijf nieuwe Mobiele Airco’s van Trotec!

Trotec heeft niet stil gezeten tijdens de winter. Natuurlijk had de warme zomer van 2019 het bedrijf geen windeieren gelegd aangezien de mobiele airco’s niet meer aan te slepen waren. Reden genoeg dus voor Trotec om maar liefst 5 nieuwe mobiele airco’s uit te brengen voor 2020. Alle vijf de airco’s hebben een verfrissend modern jasje, en dit jaar zit er eindelijk weer eentje bij met een A+ energielabel!

Trotec PAC 3000 X A+, zuinig en 10.000 BTU?

Waar de nieuwe “huismerk” airco’s van Bol.com en Coolblue ietwat tegen vielen qua zuinigheid brengt Trotec gewoon een mobiele airco uit met een a+ energielabel en maar liefst 10.000 BTU. Hiermee gaat de airco meteen de concurrentie aan met de “topklasse” airco’s van DeLonghi, zoals de ex100, an112, die al sinds vorig jaar de lijst van meest energiezuinige airco’s aanvoeren. Daarnaast ook de nieuwe PAC EL92 SILENT van DeLonghi, die net als de Trotec een A+ label heeft met 10.000 BTU.

TROTEC PAC 3000 X A+ - Mobiele airco
TROTEC PAC 3000 X A+

Hoe zuinig is de airco ten opzichte van de concurrentie?

Sinds de PAC 3200 E heeft Trotec geen A+ mobiele airco meer uitgebracht, de vraag is dus hoe zuinig hij is ten opzichte van de concurrentie, en dan met name de PAC EL92 van DeLonghi.
Dat valt eerlijk gezegd een beetje tegen, met een verbruik van 1100W voor een koelvermogen van 2900W heeft het apparaat een EER van 2,63. Net iets zuiniger dan de gemiddelde airco met een A label, maar het komt niet in de buurt van de DeLonghi’s.

Geluid en functionaliteit

Qua geluidsniveau lijkt de airco het wel heel aardig te doen, met een ISO waarde van 62dB en een gemeten niveau van 52dB. Om te checken of dat daadwerkelijk klopt moeten we het apparaat natuurlijk eerst in huis halen voor een test. Verder zijn alle gebruikelijke functionaliteiten aanwezig zoals de bekende 24-uurs timer en nachtmodus, een ontvochtiging functie, en de afstandsbediening.
En laten we eerlijk zijn, de airco ziet er ook nog eens goed uit! Dat is wel eens anders geweest bij Trotec!
Nieuwe topmodellen: De Trotec PAC 3800 S en 3810 S

In het hoogste segment brengt Trotec dit jaar twee modellen uit, de witte PAC 3800 S, en de zilveren PAC 3810 S. Behalve de kleur verschillen de modellen niet, de 3810 S wordt op de markt gebracht als een “design” model, en is daardoor ook 40 euro duurder. Maar als je het aan ons vraagt dan ziet de “normale” witte er wat beter uit!

Trotec gaat met zo’n 13.000 BTU de concurrentie aan met de vele modellen van Eurom, Bodin, en Coolbue’s eigen Fuave huismerk. De airco’s van Trotec zijn wel iets hoger geprijsd. Zo’n 650 tot 700 euro, waar de concurrentie modellen van 12.000 tot 14.000 BTU te koop heeft voor 400 tot 600 euro. Maar, dit zijn de prijzen van Trotec’s eigen webshop, dus wellicht zaken ze nog wat naarmate ze beter beschikbaar zijn.

Qua geluid en zuinigheid vallen de mobiele airco’s in de middenmoot, zoals we wel vaker zien bij de krachtigere modellen, verwacht dus niet te veel op dat gebied. Wat wel opvalt is dat deze airco wat kleiner is dan de concurrentie. Heb je dus beperkte ruimte, dan kan je hem zeker overwegen. Als de prijs wat zakt en richting de 500 gaat dan zouden we niet ontevreden zijn met deze airco’ s!
Trotec PAC 3810 S, het “designmodel”

De Trotec PAC 2610 S, lekker compact!

De Trotec PAC 2610 S wordt op de markt gebracht als compact model, en dat is hij inderdaad! Van alle Trotec airco’s met 9000 BTU is het de kleinste airco in het assortiment. Vergeleken met de concurrentie houdt hij alleen de Eurom PAC 9.2 voor zich.

Verder is het een vrij standaard model, we verwachten dat hij ongeveer hetzelfde zal presteren als de 2610 X die wij vorig jaar gestest hebben.
De Trotec PAC 3500 S

De Trotec PAC 3500 S is een vrij standaard 12.000 BTU model. Hij ziet er prima uit en is (net zoals de andere Trotec airco’s) lekker compleet, maar blinkt eigenlijk nergens in uit. Qua geluidsniveau en energieverbruik zit hij in de lage middenmoot.
Het zou een interessante aankoop zijn voor rond de 400 euro, maar momenteel staat hij te koop voor zo’n 600, en voor die prijs zouden wij hem laten staan!
Geef een reactie