Review: De meest krachtige mobiele airco ter wereld! De Eurom Coolperfect 180 wifi.

Eurom Coolperfect 180 wifi!

Eurom Coolperfect 180 wifi: Score & Conclusie
 • 7.5/10
  Koelvermogen - 7.5/10
 • 6.5/10
  Bouwkwaliteit - 6.5/10
 • 7/10
  Geluid - 7/10
 • 9/10
  Functionaliteiten - 9/10
 • 8.5/10
  Installatie & Gebruiksgemak - 8.5/10
7.7/10

In het kort:

Het topmodel van Eurom voldoet voor het grootste deel aan de verwachtingen van de meest krachtige mobiele airco ter wereld. Het apparaat is ondanks het hoge aantal BTU nog steeds compact, maakt niet al te veel lawaai, en ziet er ook nog eens goed uit. Qua koelvermogen doet het precies wat het moet doen, al hebben we het alleen in een relatief kleine kunnen testen. Het grootste voordeel is dat hij zeer interessante functionaliteiten bezit, met name de verwarming functie en de app zijn erg welkom Een nadeel is dat de airco resoneert bij aan de zijkant. Hoewel dit valt op te lossen met een stukje tape verwachten we beter van een apparaat van bijna 700 euro. Over het algemeen scoort de Eurom Coolperfect 180 wifi een ruime voldoende en kunnen we de airco aanraden voor de grote studio’s en kantoren! Bekijk ons aankoop advies voor meer airco’s met hoog koelvermogen of verwarming

Coolblue alternatief:

De Fuave ACS18K01 is in essentie dezelfde airco als die Coolperfect 180, maar dan zonder de app en in het wit! Bekijk hier op Coolblue.nl
Ongekend koelvermogen

18.000 BTU, hoe krijgt Eurom het voor elkaar om zo’n grote hoeveelheid koelvermogen in een consumenten mobiele airco te passen? Wij begrijpen het ook niet helemaal maar het is ze gelukt! De Airco is zelfs niet eens de zwaarste, en ook zeker niet de grootste mobiele airco. Meerdere modellen van De Longhi en AEG zijn groter en zwaarder dan dit koelmonster.
Ook de prijs valt alleszins meer voor wat je er voor terug krijgt, we zijn het apparaat al voor zo’n € 649 langs komen. Helemaal niet slecht voor een airco met zo’n uitgebreide functionaliteiten!

Naast de Coolperfect 180 heeft Eurom ook nog twee kleinere modellen in de ‘Coolperfect wifi’ serie. De Coolperfect 120, en de Coolperfect 90, die dezelfde functies delen met de 180 zoals een wifi app en verwarming. Bekijk ook onze mobiele airco test overzicht met reviews van 6 andere modellen!

Voor welke situatie/ruimte is de airco geschikt

Niet geheel onverwacht is de 180 natuurlijk geschikt voor grote ruimtes. Volgens Eurom zelf is de airco geschikt voor ruimtes tot 170 m3.
Met onze eigen rekenmachine achten wij 18.000BTU geschikt voor ruimtes tussen de 42m2 en 70m2 (zo’n105m3 tot 175m3), afhankelijk van de isolatie, het aantal ramen, en hoeveelheid warmte generende apparaten in de ruimte.

Qua geluidsemissie geeft Eurom alleen de officieel gemeten ISO waarde van 65dB aan. Bij enkele webshops komen we tegen dat het minimale lawaai zo’n 55dB zou moeten zijn. Op basis van deze feiten achten wij de airco in ieder geval niet geschikt voor de slaapkamer, maar dat hadden we van tevoren ook niet verwacht met zulke capaciteit.

Officiële specificaties

 • Energieklasse A
 • 5,2 kW / 18.000 BTU koelcapaciteit
 • 3,8 kW / 16.000 BTU Verwarmingscapaciteit
 • Vier bedrijfsmodi: koeling, ventilatie, verwarming en ontvochtiging
 • Drie ventilator standen
 • Timer-functie
 • Weergave van de kamertemperatuur
 • Afstandbediening
 • Uitneembaar luchtfilter
 • Stroomverbruik koelen: 2000 Watt
 • Stroomverbruik verwarmen: 1950 Watt
 • Luchtverplaatsing 480m2 / uur
 • Compressor: Roterend
 • Koelvloeistof: R290, 235g
 • Isolatieklasse: IP24
 • Werktemperatuur koelen 18-35 °C
 • Werktemperatuur verwarmen: 7-27 °C
 • Afvoerpijp afmetingen:
  Ø 150 mm x 1500 mm
 • Gewicht 34kg.
 • Afmetingen 32,1 x 76,7 x 58 cm (lxbxh)
 • Ontvochtiger 2,2l/u
 • Geluidsniveau (dB) 55-65
 • Wifi App

In de praktijk

Het was even een karwei om de airco naar de 3e verdieping te sjouwen (gelukkig met lift), maar toen we de doos open maakten viel het ons mee hoe groot de airco is. Voor deze hoeveelheid koelvermogen hadden we echt een joekel van een machine verwacht, maar met slechts 32 cm breedte en 72 cm hoogte is de airco niet veel groter dan enkele modellen rond de 10.000 BTU.
Hij is dus smal, en heeft een heel ander soort model dan wat wij van mobiele airco’s gewent zijn. De uitlaat en intake zit namelijk op het smalle gedeelte en alle roosters en filters op de zijkanten

Het design valt ons zeker niet tegen, de airco zou hoed passen op een kantoor met het wit en zwarte kunststof. Naast de airco zelf troffen we verder de handleiding, afvoerbuis + toebehoren, een afstandsbediening, en een simpele raambalk aan.

De raambalk is een raamdoorvoer systeem die alleen geschikt is voor schuiframen, en die zijn nogal zeldzaam in Nederland en België. Wij raden aan om daarvoor in de plaats een AirLock aan te schaffen van Trotec, deze kwam bij ons prima uit de test en is beter geschikt. Zie Airlock 100 en Airlock 200 voor raam, of de Airlock 1000 voor deur

Raambalk en Afstandsbediening

Bouwkwaliteit

We waren in eerste instantie erg tevreden over de bouwkwaliteit, het is een high-end model waar je aardig wat geld voor betaald, dus we verwachtten een hoogstaande kwaliteit van de componenten. Dit was in het eerste opzicht dus ook zo, de machine voelt stevig aan, de wieltjes rollen prima, en ook de enkele luchtfilter die soms wat fragiel kan zijn zag er goed uit.
Helaas kwamen we tot een vervelende conclusie toen de airco inmiddels zo’n 30 minuten aan stond, hij resoneert namelijk nogal…
Om specifiek te zijn maakt het kunststof wat aan de zijkant buiten de luchtfilter zit een behoorlijk irritant trillend geluid, die weer verdwijnt als je een een vinger op houdt of even vast zet met een stukje tape. Snel opgelost, maar naar onze mening “not done” voor een apparaat van bijna 700 euro.
Daarnaast had de afstandsbediening echt wel wat beter gemogen, het is dezelfde als bij het budget model waar wij eerder een review over hebben geschreven, de Eurom PAC 9.2. Prima voor een budgetmodel met die prijs maar het had wel iets netter gemogen voor een high end apparaat.
Twee minpuntjes waardoor de bouwkwaliteit op een krappe voldoende uit komt, zonde!

Gebruik

De airco heeft drie standen: Koelen, ontvochtigen en verwarmen
In de koeling stand schakel je simpelweg de gewenste doeltemperatuur in tussen de 16 en 30 graden, en zal de airco aanblijven staan tot de temperatuur bereikt is.
In de ontvochtiging stand moet de waterafvoerslang aangesloten worden en zal de airco zichzelf automatisch instellen op de stilste stand.
In de bedrijfsmodus verwarmen stel je de airco in op een temperatuur tussen de 15 en 25 graden.

Timer functie

Met de timer functie kan je zelf kiezen wanneer de airco automatisch start of stopt. Stel simpelweg het aantal uur vanaf het moment van instellen in wanneer de airco moet starten of stoppen met afkoelen

Afstandsbediening

De afstandsbediening is heel simpel en heeft dezelfde knoppen als het bedieningspaneel
De wifi app!

Een van de speerpunten van deze serie die Eurom heeft uitgebracht is natuurlijk de wifi app. Dit maakt het mogelijk om de airco alvast aan te zetten als je nog niet thuis bent, en is wat ons betreft een mooie toevoeging, mits het goed werkt natuurlijk.

We hebben de app getest en zijn erg tevreden, de installatie is vrij eenvoudig. Je installeert de app op je iPhone of Android telefoon, koppelt via de app de airco aan je wifi, en klaar is kees!

In de app kan je zien welke airco’s (of andere apparaten) je hebt toegevoegd, en daarnaast ook de buitentemperatuur en vochtigheid.
Vervolgens kan je de airco selecteren en in het goed uitgewerkte menu de doeltemperatuur, stand, modus en timer instellen!


Geluidstest

Voor onze geluidstest hebben wij een decibelmeter op een afstand van 1 meter van de airco geplaatst. Vervolgens hebben we de airco op beide standen (Laag en Hoog) gemeten, en ter referentie ook het omgevingsgeluid.

Omgevingsgeluid40-42 dB
Test 1: Laag55 dB
Test 2: Medium56 dB
Test 2: Hoog56,8 dB

We hebben de test ook opgenomen en geplaatst op ons Youtube kanaal.

Geluidtest Conclusie

We zijn op de eerste plaats opgelucht dat de meest krachtige mobiele airco ter wereld niet het lawaai maakt van een straalvliegtuig. In tegendeel, de drie standen zijn luid maar niet zeer storend als je het aan ons vraagt. Het geluid van de ventilator overklast daarnaast ook het geluid van de compressor waardoor je het zoemen/trillen niet zo hard hoort maar vooral het monotone geluid van de ventilator.
Je moet de airco niet naast je bed neer zetten en een goede nachtrust verwachten, maar daar is hij natuurlijk ook helemaal niet voor bedoeld. Over het algemeen zijn we dus zeker niet ontevreden over het lawaai wat deze hoeveelheid BTU met zich mee brengt!

Koelvermogen Test

De belangrijkste eigenschap van een krachtige airco is natuurlijk hoe goed het apparaat koelt. Zoals we al eerder aangaven zou de airco een ruimte tussen de 42m2 en 70m2 moeten kunnen afkoelen waarbij de isolatie, het aantal ramen, en de hoeveelheid warmtegenenrede apparatuur allemaal een rol spelen. Dat zijn de prestaties in theorie, maar hoe zit het in de praktijk?

In ons scenario voor de koeltest hebben we een echte Amsterdamse studio gevonden met een grote hoeveelheid aan ramen en matige isolatie. De oppervlakte is zo’n 40m2, dat zou de airco dus prima aan moeten kunnen. Daarbij moeten we wel aangeven dat de ruimte niet helemaal vierkant is, een extra uitdaging dus voor de airco.
Voor onze test hebben we onze thermometer op een afstand van zo’n 3 meter voor de airco geplaatst (wel uit de wind want we willen de werkelijke temperatuur weten en niet de gevoelstemperatuur), en als tweede test helemaal aan het uiteinde van de ruimte om de hoek, dus niet direct in de windrichting van de ventilator. De start temperatuur was 26 °C, een gemiddelde zomerse dag in Nederland en België. We hebben de airco vervolgens op de koelste stand gezet 16 °C.
De resultaten zijn als volgt:

Start temperatuur26 °C
Temperatuur na 1 uur (3 meter afstand)20,2 °C
Temperatuur na 1 uur (maximale afstand, om de hoek) 23,2 °C
Temperatuur na 1,5 uur (maximale afstand, om de hoek) 22,5 °C

Een prima resultaat wat ons betreft. Op een korte afstand werd het snel lekker koel en hoefden we de test niet eens verder voort te zetten aangezien een prettige temperatuur van 20 graden al bereikt was.
Om de rest van de ruimte koel te krijgen moesten we wat langer wachten, na 1,5 uur hadden we de 22,5 graden bereikt en was de ruimte weer “leefbaar”. Dit duurt natuurlijk wel even, dus we hadden graag een soort turbo modus gezien die de kamer snel (en luidruchtig) op temperatuur kan brengen, iets wat we vaker bij airco’s van AEG zien.
Maar zoals bij alle mobiele airco’s geven we het advies mee: Zet de airco al aan op een lage stand voordat de warme middag zon er is!
Al met al zijn we dus tevreden met de koelcapaciteit van deze krachtige mobiele airco. Helaas hadden we geen grotere ruimte tot onze beschikking om testen dus horen we graag jullie ervaringen in de comments!


Eurom Coolperfect 180 wifi test, Conclusie

Het topmodel van Eurom voldoet voor het grootste deel aan de verwachtingen van de meest krachtige mobiele airco ter wereld. Het apparaat is ondanks het hoge aantal BTU nog steeds compact, maakt niet al te veel lawaai, en ziet er ook nog eens goed uit. Qua koelvermogen doet het precies wat het moet doen, al hebben we het alleen in een relatief kleine kunnen testen.
Het grootste voordeel is dat hij zeer interessante functionaliteiten bezit, met name de verwarmingsfunctie en de app vinden wij erg prettig.
Een nadeel is dat de airco resoneert bij een stuk dun kunststof aan de zijkant. Hoewel dit valt op te lossen met een stukje tape verwachten we beter van een apparaat van bijna 700 euro, punten aftrek dus voor de bouwkwaliteit. We hopen dat Eurom dit euvel gaat aanpakken en een verbeterde versie op de markt brengt.
Over het algemeen scoort de Eurom Coolperfect 180 wifi dus een ruime voldoende en kunnen we de airco aanraden voor de grote studio’s en kantoren!

41 gedachten over “Review: De meest krachtige mobiele airco ter wereld! De Eurom Coolperfect 180 wifi.”

 1. Super review! Heb hem inmiddels in huis gehaald. Goed apparaat. Alleen vroeg ik me af hoe het resoneren van de zijkant door jullie is opgelost met tape. Waar en hoe plaats je tape?

  Beantwoorden
  • Hi Robin, bedankt voor je reactie 🙂
   Ik heb de airco niet meer in huis dus even uit het hoofd, wij hadden de tape geplaatst op het gedeelte waar de filter naar binnen schuift, je taped het plastic als het ware vast aan de filter, toen resoneerde de airco bij ons niet meer!
   Jammer om te zien dat jij er ook last van hebt, ik hoopte dat het toevallig aan die van ons lag, ik ga even navragen bij de fabrikant waar het aan ligt!
   Nogmaals bedankt!

   Beantwoorden
 2. Hi Remco,

  Ik heb deze airco dit weekend aangeschaft.
  Het valt mij op dat de opgegeven binnentemperatuur in de app niet juist is. Hij geeft ruim 12 graden meer aan dan de daadwerkelijke temperatuur in de slaapkamer.
  Daarnaast schakelt de compressor niet uit, terwijl de slaapkamer gewenste temperatuur heeft behaald. Ik vermoed dat dit te maken heeft met de foutieve binnentemperatuur meting.
  – Airco ingesteld op: 19
  – Kamertemperatuur: 18.2 (daadwerkelijke temperatuur)
  – Binnentemperatuur: 32 (volgens de airco app)

  Bij het aanzetten van de airco is de temperatuur wel goed. Het zou kunnen zij dat de temperatuur meter op een plek un de airco zit die warm wordt en daardoor verkeerde waardes afgeeft.

  Heb je dit probleem ook geconstateerd en / of zin er anderen met dit issue?

  Gr.
  Roland

  Beantwoorden
  • Hi Rolan,

   Erg vervelend probleem!
   Ik denk dat je theorie inderdaad klopt, het lijkt er op dat de sensor niet de omgevingstemperatuur weergeeft, maar de temperatuur van het apparaat zelf, die inderdaad warm kan worden aan de ‘uitlaat’ kant. Ik heb dit probleem zelf niet geconstateerd maar moet ook eerlijk bekennen dat ik er niet echt op gelet heb. De tests die ik heb uitgevoerd zijn met een aparte thermometer gedaan! Ik zou even contact opnemen met de klantenservice van Eurom.
   Overigens kan ik niet in de handleiding of elders terugvinden dat het apparaat zichzelf uitschakelt als de doeltemperatuur bereikt is, vreemd! Ik zal het voor nu iig even verwijderen uit het artikel tot we het zeker weten!

   Beantwoorden
 3. Hi Remco,

  Hij schakelt zichzelf wel zelf uit. Wanneer ik de doel temperatuur verhoog naar 32 graden, gaat de compressor uit en weer aan wanneer hij onder de 32 graden komt.

  Ga het apparaat vandaag terug brengen naar de winkel.

  Gr.
  Roland

  Beantwoorden
 4. Hello everybody,

  Sorry for my answer in English, but I was searching arround for a good mobile airco, I ended up considering your brand, but i saw that you gave it a score of 7.7/10 with the cooling score of only 7.5/10, would you recommend another mobile airco perhaps with a better score ? Sorry for my annoying question, but for the price of this airco, i better be sure of what i’m signing up for 😉

  Beantwoorden
  • Hi! English is no problem at all :). At this point I wouldn’t recommend any other airco with a better cooling capacity, I don’t expect a better one to be out there.
   I gave it a 7.5 because manufacturers tend to overrate the cooling capacity. So while this is likely the best portable AC in the world in terms of cooling, it still doesn’t manage to cool down a massive room by 10 degrees.
   The only way to improve on this AC is to get a split unit (until they build more quiet and powerful portable units)

   Beantwoorden
   • Hi Remco,

    Thank you for your answer,

    So I bought it, and i can tell you that your review is 100% accurate, after testing it, I understand more why you gave it a 7.5/10. But I’m really satisfied with it.

    Thank you for your post and for the follow up, you can’t imagine how easy you made it for me to make a choice, I’m very greatful.

    Big thumbs up!

    Beantwoorden
 5. Heb zelf sinds vandaag zijn kleinere broertje, de 120. Nu heb ik sterk het gevoel dat de 3 standen er voor de sier opzitten. Ze maken alle 3 even veel geluid en er komt voor mijn gevoel even veel lucht uit.

  De komende dagen maar zien of hij 32 graden naar ten minste 25 graden kan krijgen. Heb 32 m2 te koelen ruimte. Zou hopelijk te doen moeten zijn met 12000 “btu”.

  Beantwoorden
 6. Hoi Remco,
  Heb precies het zelfde probleem als Roland.
  Hij slaat dus nooit af, want hij zal de temp. Nooit halen.

  Weet iemand een oplossing?

  Beantwoorden
  • Klopt Sven, vanwege de grote vraag zijn veel airco’s overal uitverkocht. CoolBlue berichte mij dat de voorraden snel weer in orde zouden moeten zijn, helaas heb ik zelf ook geen verdere details.

   Beantwoorden
 7. Hi Remco,

  Als ik de werking van dit apparaat goed begrijp zitten er aan beide zijden roosters die lucht inzuigen. Ik denk dat de ene kant lucht inzuigt om de compressor te koelen en die via de achterpijp wordt uitgeblazen naar buiten en dat de andere zijde lucht opzuigt die wordt gekoeld en die aan de voorzijde de kamer in wordt geblazen.

  Weet jij of dit klopt? En zo ja, weet je dan toevallig welke kant de lucht inzuigt voor de compressor?

  Zit namelijk te overwegen (wanneer deze weer te koop is) om een soort pijp met ombouw aan een kant te maken zodat die de warmste lucht bij het plafond kan wegzuigen, is nogal flinke ruimte en 3m hoog. Denk dan wordt de hitte misschien eerder uit de ruimte gehaald.

  Ben benieuwd naar je reactie
  gr Bas

  Beantwoorden
 8. Hallo Remco, Ik heb de Eurom coolperfect 180 enkele dagen geleden ontvangen.
  Nu was ik benieuwd naar het werkelijk koelvermogen en heb dit zoals hieronder beschreven getest en berekend:
  Ik heb het werkelijk opgenomen vermogen uit het net op 2 verschillende manieren gemeten en kwam tot de conclusie dat de airco tijdens dat de compressor draait maar 1kWh verbruikt!
  *Met een EER van 3 (dat is A-klasse) kan deze dus maar 3000Watt of 10000 BTU koude lucht afgeven en is dus verre van 18000BTU. Om theoretisch 18000 BTU te halen met 1000W/h zou de EER 5 moeten zijn en dit toestel haalt dit zeker niet.
  Heb jij het opgenomen vermogen gemeten? De uitgeblazen lucht is wel koud, ongeveer 10gr koeler dan wat erin gaat.
  mvg,
  Nico

  Beantwoorden
  • Hoi Nico,
   Bedankt voor je uitgebreide test! Ik heb het opgenomen vermogen niet zelf getest en was vooral vanuit de documentatie gegaan. Een EER van 5 lijkt me inderdaad erg onwaarschijnlijk, waar een De Longhi EX100 3,6 heeft met een A++ label.
   Interessant dat het apparaat bij jou slechts 1000kWh verbruikt, terwijl het 2000 zou moeten zijn. De Coolperfect 90 heeft trouwens 1000kWh. Ik zal kijken of ik Eurom kan vragen om een reactie!

   Beantwoorden
 9. Hieronder de reactie van de leverancier dat dus onvoldoende antwoord is.

  [11:45, 4/17/2020] +31 6 15223400: Heeft u ook al de temperatuur getest? deze zal dus 9 graden kouder moeten zijn.

  [11:48, 4/17/2020] Nico: Ja, de temperatuur is goed. Enkel het koelvermogen kan nooit de beloofde 18000BTU zijn met een verbruik van maar 1000watt piekvermogen ipv de aangeduide 2000watt.

  [14:59, 4/17/2020] +31 6 15223400: Dan zijn er geen gebreken aan de airco. 2000 watt is als een waarschuwing wat hij maximaal kan opnemen bij bepaalde pieken. Stationair is hij dus veel zuiniger in gebruik wat dus energie neutraler is. Hij levert veel voor wat hij verbruikt.

  Hopend u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

  Beantwoorden
 10. Hallo Remco, Wij overwegen om deze airco aan te schaffen voor in de huiskamer. Onze huiskamer incl. open keuken is ongeveer 55 m2, maar wij hebben ook een open trap in de huiskamer. Tot aan de zolderverdieping is het dus open. Heb jij enig idee of deze airco dan zin heeft? Mvg Jan.

  Beantwoorden
  • Dag Jan, in principe stijgt de warme lucht dus zou de koude lucht van de airco wel een positief effect hebben, maar het zal niet zo efficient zijn als een afgesloten ruimte.
   Je kunt er van uit gaan dat de direct omgeving van de airco wel lekker fris zal zijn.

   Beantwoorden
 11. Ik heb m een half jaar in huis, nog op de kop kunnen tikken bij Hubo.
  Ook ik ervaar dat de 3 standen even luid zijn en dat er geen verschil zit in hoeveelheid uitgeblazen lucht.
  Ook valt ie niet in nachtmodus.

  Via app blijft de temperatuur op 26°C hangen, werkelijke temperatuur is zo’n 2 graden minder.
  Moet je wel weten dat het nu dag 3 met +30°C is buiten en dat ik 4 grote ramen op de zuidkant heb. Mijn appartement is circa 65m2 groot.
  Dus mij hoor je niet klagen!
  Vorig jaar flirtte ik met de 35°C binnen. Nu 24°C … Airco draait wel 20u/24u.

  Beantwoorden
 12. Hoi,ik heb een vraag over de waterafvoer van dit aparat.Wij hebben de afvoerslang angesloten en de functie ontvochtigen ingesteld,maar het kommt helemaal geen druppel water uit.

  Beantwoorden
 13. Hallo ik heb een nieuwe airco Coolperfect 180 wifi.IHet apparaat slaat wel aan en af volgens temperatuur denk ik maar ikdien de ventilator is afgeslagen blijft er koude lucht blazen.Indien de temperatuur bereikt is zou de airco toch volledig moeten stil vallen .

  Beantwoorden
 14. Ik heb sinds kort ook deze airco en ik herken dit probleem.
  De temperatuursensor zit volgens mij aan de kant van het apparaat zonder roosters (dat zwarte blokje). Tijdens het gebruik warmt het apparaat zelf op waardoor de temperatuurmeting van het apparaat beïnvloed wordt. Hierdoor schakelt de compressor niet uit wanneer de gewenste temperatuur is bereikt. Misschien dat het helpt om een klein ventilatortje op dat zwarte blokje te richten zodat de sensor de lucht temperatuur meet en niet de temperatuur van het (opgewarmde) apparaat. Maar daar heb ik zelf nog niet mee geëxperimenteerd.

  Beantwoorden
 15. Hallo Nico, Ik heb naar aanleiding van jouw bericht mijn coolperfect 180 wifi ook aan de verbruiksmeter gehangen. Ik kwam in eerste instantie op een opgenomen verbruik van 1,2kW. Ik heb hierop uitgebreid contact gehad met de klantenservice van Eurom (naar mijn idee niet echt deskundig maar wel behulpzaam). Na enkele berichten kwam de uitleg dat de meting van de 18000BTU is uitgevoerd bij een temperatuur van 35 graden, bij lagere temperaturen draait de compressor makkelijker waardoor hij minder verbruikt. Ik heb hem hierop op een warme (30 graden) dag nog eens aan de verbruiksmeter gehangen waarbij het verbruik inderdaad flink hoger was (1850 kW). De uitleg van de klantenservice lijkt dus te kloppen. Helaas konden ze me niet zeggen wat de EER is bij lagere temperaturen.
  Overigens ben ik nog niet volledig overtuigd van het koelvermogen van mijn coolperfect 180 wifi. Op een warmere dag weet hij met moeite de temperatuur 1 graad te laten zakken na 2 uur draaien. De ruimte waar ik hem gebruik is redelijk goed geïsoleerd, heeft weinig ramen en geen directe zon inval. Mijn oude 11370BTU Bodner&Mann airco koelde volgens mij even goed of beter.

  Beantwoorden
 16. ik heb de Eurom Coolperfect 180 Wifi op mijn zolder/vliering geplaatst en heb deze veranderd zodat ik twee slaapkamers perfect kan koelen tijdens hete zomers. T-stuk gemonteerd op de uitmonding voor de koeling. Geisoleerde flexibele buizen en witte afzuigventielen gebruikt zodat de koude lucht via het plafond de kamers in blaast . De warme lucht wordt afgevoerd via het pannen dak met een kunststof dakdoorvoer.

  Beantwoorden
 17. Hey Roland. Heb hetzelfde probleem en vroeg me af of Eurom hiervoor een oplossing heeft geboden of heb je enkel geretourneerd?

  Beantwoorden
 18. Het enige nadeel van de Coolperfect 180 Wifi ? Dat ik hem al veel eerder had moeten hebben gekocht. 🙂

  We hadden thuis (voor de kids) 2 oudere units, 9000BTU. Die heb ik BEIDEN als test eens in onze 45m² woonkamer gezet op een warme zomerdag (35°C). Temperatuur in de woonkamer startte bij 28°C, en na 2 uur was het 26°C.
  Dus veel te zwak voor dit soort ruimte.

  Deze CP180 daarintegen ? 35°C buiten, setting op 20°C. De binnentemperatuur viel op 30 minuten al van 28°C naar onder de 25°C, en binnen het uur was het 22°C. En niet enkel de grote woonkamer (45m²), maar ook de aangelegen keuken koelde duidelijk mee af : all deuren van de kamers open als worst-case-test, dus ook de deur naar de gang in deze test … en die gang koelde ook duidelijk af.

  De eerder gemelde “het toestel blijft bij mij koelen ook als de temperatuur bereikt is” komt hier niet voor : wanneer de doeltemperatuur bereikt is, schakelt de compressor zich uit en blaast het toestel enkel nog de koude restlucht uit. Op dat moment is het toestel ook een beduidend stuk stiller aangezien dan enkel nog de fan werkt, en niet de compressor.

  Een splitunit is absoluut krachtiger, maar toch is deze Euom indrukwekkend : zelfs op de warmste dagen is er geen enkel moment waar de unit niet krachtig genoeg is. Het grote voordeel van een splitunit blijft natuurlijk het geluidsniveau : de Eurom is bijvoorbeeld een stuk stiller als onze oude 9000BTU units maar geen sprake van dat je met zo’n toestel op je slaapkamer een oog dicht doet.

  In je woonkamer daarintegen ? Geen enkel probleem.

  Mogelijk dat Eurom wat verbeteringen heeft doorgevoerd sinds deze eerste reviews in 2019, want de afstandsbediening is tegenwoordig duidelijk anders (met een LCD schermpje), het eerder gemelde trillen van de filter komt niet (meer ?) voor ook zonder “plakband oplossingen”.

  Maar het tofste vind ik is de APP : dit laat automatisaties toe zoals “indien buiten warmer op mijn thuislocatie als temperatuur X, start dan de unit in deze instellingen, en gedurende deze tijdsperiode”. Of een scheduler instellen (die dagen van de week tussen die uren, maar enkel indien nodig en de buitentemperatuur hoger is als waar X). Allemaal geen probleem. Technisch moet het zelfs mogelijk zijn om meerdere van deze units samen te besturen in functie van de “woonzone” waar ze zijn geplaatst.

  Het eerder gemelde gemis van een echte klok op de unit zelf (inderdaad enkel een 24uur timer) wordt daardoor totaal geen issue meer : alle instellingen die je normaal op een uitgebreide tijdsklok kan vinden, kan hier gewoon over de APP, met nog een stuk meer controle over het toestel en de condities/tijdstippen waarbij hij wordt geacht te werken.

  En dit is natuurlijk volledig bedienbaar buiten je eigen huis : zolang je een internet verbinding hebt (Wifi/3/4/5G) heb je op afstand volledige controle over het toestel. Enige mogelijk minpuntje : zoals zo veel lower-end Wifi devices draait deze unit ook enkel op 2.4Ghz. Bij sommige wifi systemen die een mixed 2.4/5Ghz toelaten lukt die eerste koppeling dan niet echt , en is het soms noodzakelijk om bij de allereerste handshake en ingebruikname de 5Ghz even uit te schakelen, de Wifi setup uit te doorlopen, en daarna mag die 5Ghz gewoon terug aan.

  Zeer tevreden van deze aankoop. Aanrader.

  Beantwoorden
 19. We hebben de 180 wifi ook aangeschaft, nadat we eurom pac 12 en 14 al hadden. De 14 trok het in onze woonkamer niet. Deze dus wel, koelt super.
  Alleen, ik vindt hem wel veel herrie maken. Met het aanslaan en ook met het afslaan hoor je een harde bonk. Ik ken dit niet van de andere airco’s, stom, maar zelfs de hond schrikt iedere keer.
  Herkennen jullie dit? hoort dit zo?.
  Graag zou ik jullie antwoorden zien, want als hij niet helemaal goed is, kan hem nog terug sturen en een nieuwe nemen.

  Beantwoorden
 20. ik krijg een melding dat het reservoir vol is en moet leeggemaakt worden (E4)
  Maar ik vind nergens in de handleiding terug waar het reservoir zit en hoe je daar bij kan komen.

  Beantwoorden

Geef een reactie