Preview: DeLonghi Pinguino PAC EX UV-Carelight – Anti-Virus Airco?

Pinguino PACEXUV-Carelight

Koelvermogen: 13.000 BTU
  • Ruimtes tot 50m2
  • Opgenomen Vermogen: 1300W
  • 32KG

De originaliteitsprijs heeft De’Longhi al binnen voor 2021. Wellicht niet helemaal onverwacht als we naar de afgelopen 1,5 jaar kijken, maar een mobiele airco met anti virus en vuil technologie hadden wij toch echt niet verwacht!
De De’Longhi PAX EX UV-Carelight heeft namelijk een luchtfilter op basis van uv-c (ultraviolet) licht waarmee de airco micro-organisme, zoals bacteriën, *onschadelijk maakt:

*Doeltreffendheid: 94,6% bacteriën (Escherichia coli) en 99,5% virussen (H1N1) in een testkamer van 3 m3 na 2 uur, in koelmodus, lage snelheid

Deze functionaliteit laat ons meteen denken aan de ventilatoren van Dyson die op een vergelijkbare manier de lucht filteren. Maar voor een mobiele airco is dit vooralsnog uniek, en wat ons betreft een mooie toevoeging. Ook leuk, het controlelampje zal oranje schijnen als de lucht een slechte kwaliteit heeft, en na het filteren zal het blauw branden voor schone lucht!

Vieze lucht gaat er in, schone lucht komt er uit!

Review van de specificaties

Ook als mobiele airco komt het apparaat prima uit de bus. Op de eerste plaats het koelvermogen, met 13.000 BTU is de airco de meeste krachtige mobiele airco van DeLonghi. Het is nog geen topmodel ten opzichte van de concurentie, die tot 18.000 BTU gaan, maar je kan er wel een goed geïsoleerde ruimte tot 50m mee afkoelen

Qua geluidsemisie van verbruik scoort de airco gemiddeld. Een ISO waarde van 65dB maakt dit geen geschikte airco voor de slaapkamer, maar voor de woonkamer of kantoor zou het geen probleem moeten zijn. Het verbruik van 1300W is omgerekend een EER van 2,6, wat zo’n beetje de standaard is geworden. Een A label dus, niks speciaals.

Het design ziet er weer erg netjes uit, wat we van DeLonghi gewend zijn, maar dit keer met een lichtblauw accent, wat ons een “schoon” gevoel geeft.

En dan de prijs… Wat we van DeLonghi gewend zijn. Met een adviesprijs van 999 euro is het zeker niet de voordeligste airco die je kan kopen.

Conclusie

DeLonghi blijft innoveren en brengt in 2021 een model op de mark met een hele unieke functie, namelijk het verminderen van bacteriën, virussen en andere schadelijke stoffen. Daarnaast is het ook nog eens de meest krachtige mobiele airco die De’Longhi momenteel op de markt heeft.
Deze combinatie maakt de ‘PAC EX UV-Carelight’ voor ons een aanrader. Houdt wel rekening met de pittige adviesprijs van 999 euro!

Pinguino PACEXUV-Carelight

Koelvermogen: 13.000 BTU
  • Ruimtes tot 50m2
  • Opgenomen Vermogen: 1300W
  • 32KG

Geef een reactie